Noorel rootslasel on maailma kõige pikem nimi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma kõige pikem nimi?
Maailma kõige pikem nimi? Foto: SCANPIX

Noorel rootslasel võib olla maailma kõige pikem nimi, sest see koosneb 63 nimest.

25-aastase rootslase nimi on Kim-Jong Sexy Glorious Beast Divine Dick Father Lovely Iron Man Even Unique Poh Un Winn Charlie Ghora Khaos Mehan Hansa Kimmy Humbero Uno Master Over Dance Shake Bouti Bepop Rocksteady Shredder Kung Ulf Road House Gilgamesh Flap Guy Theo Arse Hole Im Yoda Funky Boy Slam Duck Chuck Jorma Jukka Pekka Ryan Super Air Ooy Rusell Salvador Alfons Molgan Akta Papa Long Nameh Ek, edastab The Local.

Pereliikmed ja sõbrad kasutavad temaga suheldes lühendatud varianti Papah Long Nameh.

Mehe endine nimi on Alexander Ek. Stockholmi lähistelt Haningest pärit mees asus oma nime muutma 18-aastaselt.

Rootsis saab üks kord oma nime muuta tasuta. Iga järgmine muutmine läheb maksma 1000 Rootsi krooni.

Ek on nüüdseks oma nime muutnud kuus korda venitades nime aina pikemaks.

«Mu vanemad olid väga üllatunud kui tuli kiri Usama-Bin Eki ja mitte Alexander Eki nimele. Oma pika nime tõttu ei saa ma alati mulle suunatud kirju kätte. Samuti jäävad aegajalt kommunaalarved hiljaks, kuid see näitab, et olen nime valikuga teinud õigesti,» selgitas rootslane.

Ek on ka üks neist rootslastest, kes möödunud aastal võtsid endale nime Klaus-Heidi, mis võimaldas lennufirma Lufthansa kulul elada aasta tasuta Berliinis ja õppida sakas keelt. Ta ei võitnud seda konkurssi ning jättis oma nimest Klaus-Heidi Bratwursteni välja.

«Mu nimes on ka Kim Jong, mis on viide Põhja-Korea juhile. Oleks tore seda riiki külastada, kuid arvatavasti ei pääseks ma sealt eluga,» arvas rootslane.

Rootsi seadused ei sea nimedele piiranguid. Ek on ametlikult kõige pikema nimega isik Rootsis. Võimalik, et ka maailmas.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles