Pärnus avab uksed vanast katlamajast ümber ehitatud alternatiivne kultuuriklubi

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus avab uksed vanast katlamajast ümberehitatud alternatiivne kultuuriklubi Katlamaja
Pärnus avab uksed vanast katlamajast ümberehitatud alternatiivne kultuuriklubi Katlamaja Foto: Erakogu

Laupäeval, 5. juulil avab Pärnus uksed vanast katlamajast ümberehitatud alternatiivne kultuuriklubi Katlamaja. Viimased viis aastat tühjana seisnud katlamajas saab nüüd päevasel ajal jälgida kunstnike tegemisi ning õhtuti nautida alternatiivmuusikat nii kodu- kui välismaiste artistide esituses.

Katlamaja avapeol astuvad üles Berliinis resideeruv inglasest DJ ja produtsent Shifted, Tallinn Jäck City (Andreas Kask, Marek Poel, Johann Kolmtuhat, Robert Niko)  ja Mürk (Artur Lääts, Denis Punch, Mihkel Maripuu ja Fok Yee). Rohkem infot avapeo kohta leiab siit: bitly.com/1qKTXOB

Endise katlamaja omanäoline interjöör ja avatud pind loovad ideaalsed tingimused viimaks läbi mitmeid graafika-, valguse- , heli- ja video installatsioone. Plaani on kaasatud mitmed sisekujundajad, kuntsnikud, graafikud, heliinsenerid, valgustehnikud, kelle kõigi lähteülesanne on lihtne - muuta endine katlamaja põnevate sündmuste raames Pärnu linnale avatud kultuurikeskuseks.

Pärnu suve suurim interdistsiplinaarne kunstisündmus leiab aset juuli lõpus, kui toimub IN graafika / Fideofest / Diverse Universe festival, mis mõtestab lahti ja otsib arengusuundi mitmest kultuurivaldkonnast, tuues kokku nii kunstnikke, kirjanikke kui audiovisuaalseid multidistsiplinaare. Peaesinejaks on kunstnikud Nicaraguast (Carlos Barberena), USA-st (Ouija & 2Shea, Cannonball Press) ja Euroopast. Festivalil osaleb ka kogu eesti graafikaparemik noortest klassikuteni, soolo- ja ühisnäitustega (Toomas Kuusing Albert Gulk Anomymos Boh Leo Lapin  Taje Tross  Peeter Allik Urmas Viik  Tõnis Laanemaa  Raul Meel  Eesti Kunstiakadeemia  Tallinna Ülikool (Estonia) jpt).. Katlamajast saab festivali keskus, kunstnike ja publiku kohtumispaik!

Samuti toimuvad Katlamajas tänavakultuurifestivali Kuldrula järelpeod (11.-12.07) ning Eesti Hip-hop Festivali (25.07) eelpidu. Ülejäänud suveõhtuid sisustavad teiste seas sellised nimed nagu Jesus Pablo, MUUI, Danny Howells, Kobana ja Jon Donson. Eriti tasub oodata Katlamaja lõpupidu 29.augustil, kui kohale tuuakse eriline kirss tordil, kelle nimi jääb praegu veel saladuseks. Täielik programm avalikustatakse pärast avamist.

Rohkem infot ürituste kohta SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles