Kogu tagahoov läheb suurele peole

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe Kadriorus asuva hoovi, Tina tänav 10 panus laulu- ja tantsupeole: 16 suurt ja kümme väikest, neist kuus osalejatena ehk kolm lauljat, üks tantsija ja kaks võimlejat, ülejäänud publiku hulgas.
Ühe Kadriorus asuva hoovi, Tina tänav 10 panus laulu- ja tantsupeole: 16 suurt ja kümme väikest, neist kuus osalejatena ehk kolm lauljat, üks tantsija ja kaks võimlejat, ülejäänud publiku hulgas. Foto: Toomas Tatar

Ühe Kadriorus asuva hoovi, Tina tänav 10 panus laulu- ja tantsupeole: 16 suurt ja kümme väikest, neist kuus osalejatena ehk kolm lauljat, üks tantsija ja kaks võimlejat, ülejäänud publiku hulgas.

Sotsioloogilise uuringu järgi on kaks kolmandikku eestlastest osalenud laulu- ja tantsupeol vähemalt publiku hulgas, iga teine eestlane on aga peol käinud osalejana. Kadrioru kolme majaga hoovi rahvas ületab oma peopanusega eestlaste keskmist, sest publiku hulgas on käinud kõik 26 ning osalejana neist ligi kaks kolmandikku.

Maja 1:

Triin, Ly, Kaisa, Kirke, Kertu ja Ander

Selles majas elab seitse suurt ja seitse väikest ning nad kõik lähevad peole. Seejuures on kõik 14 käinud peol korduvalt vähemalt vaatamas ning pooled vähemalt korra laulmas või tantsimas.

Seekord lähevad tantsupeole võimlejatena Triin ja tema vennanaine Ly ning laulupeole Ly keskmine tütar Kaisa, kes laulab 21. kooli kooris.

Triin ja Ly said tantsupeo pisiku kolm aastat tagasi suurel teatetantsimisel. Seal käidi koos võimlemisrühmaga, mis hakkas tegutsema, kui Triinu ja Ly lapsed J. Poska lasteaias võimlesid ning emadele see nii väga meeldis, et nad ka ise võimlemisrühma kokku panid. Loogiline, et nüüd ka tantsupeole pürgiti.

Tantsupeole tuleb ka Triinu meheõde Rita, kes praegu elab küll Hollandis, aga on peamiselt videote järgi naiste tantsud selgeks õppinud ja koos oma rühmaga Pärnust kaasa lööb.

Maja 2:

Ave, Antti ja Egert

Selles majas elab viis suurt ja üks väike ning nemadki lähevad kõik peole, kusjuures kõik kuus on ka varem pidudel korduvalt laulnud ja tantsinud. Ave luges kokku, et on laulnud pidudel eri kooridega juba viis korda, sama palju käinud kuulamas.

Teist korda läheb Ave peole koos Anttiga, oma soomlasest kallimaga. Nemad laulavad Nuku kooris ja Antti jaoks, kes kooliajal Helsingis tšellot õppinud, on see elu esimene koor, kuid tema vanaisa oli eluaegne meeskoorilaulja.

Egert on ka juba korra tantsupeol käinud, aga sel peol tunneb ta eriti suurt vastutust, sest tantsib peo pealavastaja Maido Saare ansamblis Lee ning peab seepärast eriti hästi esinema.

Teist korda tuleb laulupeole laulma Egerti onupoeg Erki Tartust ning pidu vaatama kogu onu pere ja vanaema ka.

Maja 3:

Liis, Ellen ja Paul

Selles majas elab neli suurt ja kaks väikest, kellest neli lähevad kindlasti peole, kaks veel mõtlevad. Selle maja rahvas on sel peol publiku hulgas. Liis ja tema naaber Kati on laulnud mitmel peol, aga Liisile meeldib isegi rohkem kuulata ja omaette tuttavaid laule kaasa laulda kui laulukaare all kümnete tuhandete seas olla.

Ellen ja Paul alles kasvavad ning ootavad oma lauluaega. Peonädalal tuleb Liisi perre öömajale Pärnu sõbranna koos pisitütrega. Tantsijast sõbranna on sel korral publiku hulgas, aga tema mees tantsib selgi peol. Peopäevadeks on Liisi Kadrioru koju öömajale tulemas teisigi sõpru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles