Õukonna asjatundja Carl Philipi ja Sofia Hellqvisti kihlumisest: see on katastroof

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Carl Philip ja Sofia Hellqvist
Prints Carl Philip ja Sofia Hellqvist Foto: SCANPIX

Prints Carl Philipi ja Sofia Hellqvisti kihlumine on jaganud õukonnaasjatundjad kahte leeri. 

Rootsi õukond teatas printsi ja ta kallima kihlumisest möödunud nädala reedel, edastabmtv.fi.


Samas oli üsna palju neid, kes noori õnnitlesid. kuningapaar teatas, et on printsi valikuga rahul.

«See on suurepärane uudis, oleme oodanud Carl Philipi kihlust kaua,» lausus kuningas Carl XVI Gustaf pärast kihluseuudist meediale.

Sofia on vallutanud juba enamiku rootslaste südame. Õukonnaasjatundjate sõnul saab sellest naisest Carl Philipi õdede kõrval kuningliku pere populaarne liige.

«Arvan, et Sofia muutub väga populaarseks. Ta on aval, särav ja kena,» sõnas õukonnaekspert Roger Lundgren.

Samas on ka neid õukonnaasjatundjaid, keda Sofia on külmaks jätnud.

Kirjanik ja õukonnaekspert Göran Hägg avaldas väljaanndes Expressen kolumni, milles seisis, et modellitööd teinud ja tõsielusarjas osalenud naine kahjustab kuningliku pere mainet.

Häggi arvates tuleb kuninglikule perele kahjuks, et nii kroonprintsess Victoria, printsess Madeleine kui prints Carl Philip valisid abikaasaks niiöelda tavakodanikud. See nõrgendavat monarhiat ning muudab kuningliku pere rahvaga liiga sarnaseks.

«Pikaajalises plaanis tähendab see katastroofi. Monarhiaga seotud muutub igapäevaseks ja see toob kaasa huvikaotuse,» nentis Hägg.

Mitmked õukonnaasjatundjad nimetasid Carl Philipi ja Sofia kihlumist «monarhia enesetapuks».

«Kui monarhiast kaob salapärasus, kaob selle vastu huvi. Paar põlvkonda võidakse tavakodanikega abielluda, kuid mis saab edasi? Tegemist on aeglase enesetapuga. Kuninglim perekond ei peaks liiga palju ajaga sammu pidama, vaid traditsioone säilitama,» lisas Hägg.

Häggiga samal arvamusel on ka ajakirjanik Herman Lindqvist, kes kirjutas juba enne printsess Madeleine´i ja Christopher O´Neilli pulmi, et Rootsi kuninglik pere on allakäigutrepil kuna kuningliku pere liikmed abielluvad tavakodanikega.

«Üha enam rootlasi küsib, et mis saab? Miks me peaks asutama kuninglikku perekonda, mille soontes voolab aina enam tavainimeste verd?» küsis ajakirjanik.

Lindqvist on kindel, et pärast seda kui Carl Philip abiellub Sofia Hellqvistiga kahaneb kuningliku pere populaarsus märgatavalt.

Printsi ta ta kihlatu pulmad peaks aset leidma järgmise aasta suvel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles