Tantsupeolised asuvad Tallinna väljakutel harjutama

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsupeo proov Tallinnas Kalevi staadionil.
Tantsupeo proov Tallinnas Kalevi staadionil. Foto: Andrus Eesmaa

Täna hommikul jõuavad Tallinna pea 10 000 tantsupeolist, kes harjutavad terve nädala jooksul Tallinna staadionitel ja harjutusväljakutel.

Sel korral osaleb tantsupeol rekordiliselt 654 tantsurühma ligi 10 000 tantsijaga, nende seas ka 15 välis-eesti rühma.

Tantsurühmad on tantsujooniseid harjutanud aprilli lõpust ja nädala jooksul antakse üheskoos viimane lihv, et suurel tantsuväljakul kõik sujuks. «Esmane ja kõige olulisem info on tantsijatel käes – järgmised juhised tulevad juba töö käigus,» ütles tantsutoimetaja Kadri Tiis.

«Eriliseks teeb tänavuse tantsupeo see, et tantsijad esinevad elava muusika saatel,» lausus Tiis. 

Peo korraldajad paluvad linlastelt pikka meelt ja sõbralikku suhtumist, sest selle suve suursündmus mõjutab liikluskorraldust. Linnas on ka tuhandeid lauljaid ja tantsijad, teiste hulgas noori, kes ei ole ehk harjunud nii intensiivse liikluse ja inimeste hulgaga.

Tantsijate esimesed proovid algavad täna kell 13. Esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval tehakse liigiti tööd harjutusstaadionitel, alates neljapäevast toimuvad proovid juba kõik Kalevi keskstaadionil.

XIX Tantsupeo «Puudutus» kolm identset etendust toimuvad 4., 5. ja 6. juulil Kalevi keskstaadionil. Tantsupeo pealavastajaks on Maido Saar, ideekavandi autoriks Sten Weidebaum ja muusikajuhiks Toomas Lunge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles