Aapo Ilves ja tema söakas kaaslanna vihtusid Anu Saagimi silme all tantsu!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel toimus kauni Värska lahe ja Õrsava järve ääres sügavate männimetsade keskel pärandikultuurifestival Seto Folk.

Festivalil lustisid teiste seas Elu24 peatoimetaja Anu Saagim ning luuletaja Aapo Ilves. Rahva seas võis näha ka telenägu Urmas Vainot ja filmimees Andres Maimikut.

Kauni Värska lahe ja Õrsava järve ääres, sügavate männimetsade keskel kohtusid 27.-28. juunil folk- ja autorimuusika tipptegijad eheda seto pärandkultuuriga ja ületasid piirid … igasugused piirid.

Seto Folgi teemaks oli seekord „üle piiri“ ning esinejadki olid üle piiri Setumaale kohale tulnud. Näha sai folkartiste Venemaalt, Lätist, Setomaalt ja Eesti põnevamatest paikadest.

Piiri ületame toimus ka folgi raames toimunud Saatset tutvustaval eriretkel, kui sõideti veel viimast korda läbi Venemaale kuuluva Saatse saapa.

Lisaks muusikale oli kavas mitmekülgne õpitubade programm, kus arhailises talumuuseumi keskkonnas sai meistrite juhendamisel õppida traditsioonilisi käsitöövõtteid, UNESCO maailmapärandi nimistusse kantud seto leelot, pärimustantse, slackline´i ja palju muud.

Matka- ja loodushuvilisi ootasid Peko (setode jumala, kuid ühtlasi Värska orienteerumisklubi) ja RMK koostöös korraldatud retked piirkonna põnevamatesse paikadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles