Maailma parim baaridaam on Krista Meri Eestist!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Meri
Krista Meri Foto: Erakogu

21.-22. juunil toimusid Prahas 4. IBA Maailmameistrivõistlused alkoholivabade kokteilide valmistamises. Tegemist oli juba 17. korda toimuva Mattoni Grand Drink nimelise võistlusega, mis neljandat aastat kannab maailmameistrivõistuse tiitlit. Eesti baaridaam Krista Meri Olympic Casinost sai taaskord maailmameistriks, võites tiitliga kaasnevad 10 000 dollarit auhinnaraha.

Eestit esindas maailmameistrivõistlusel alkoholivabade kokteilide Eesti meistrivõistluse võitja, tänavune meister Krista Meri. Krista kordas oma seitsme aasta tagust suurepärast saavutust ning tuli 36 riigi võistleja konkurentsis taaskord maailmameistriks!

Ta asus 21. juunil võistlustulle koos võistlejatega Serbiast, Poolast, Belgiast, Iirimaalt, Suurbritanniast, Puerto Ricost, Hong Kongist, Sloveeniast, Bulgaariast, Lõuna-Koreast, Venemaalt, Taanist, Šveitsist, Tšehhist, Norrast, Austriast, Soomest, Ungarist, Itaaliast, Luksemburgist, Horvaatiast, Rootsist, Venezuelast, Austriaaliast, Armeeniast, Slovakkiast, Saksamaalt, Brasiiliast, Argentiinast, Hispaaniast, Islandilt, Prantsusmaalt, Maltalt ja Küproselt. Baaridaame oli Kristaga koos võistlemas veel kolm - Soome, Norra ja Venezuela esindajad.

Krista Meri pääses ainsa naisvõistlejana kuue parima hulgas koos Bulgaaria, Sloveenia, Hispaania, Argentiina ja Poola võistlejaga finaalvõistlusele, mis peeti kohe pärast eelvooru arvukate telekaamerate ees hotell Ambassador suursuguses konverentsikeskuses.

Võistlustulemused jäid salastatuks kuni pühapäeva, 22. juuni hiliste õhtutundideni, kui Praha keskväljakule kogunenud enam kui 15 000 pealvaataja ees valmistasid kõik finalistid veel kordamööda oma kokteilid Tšehhi tuntuimatele inimestele. Võimsas teleshow's Tšehhi ja Slovakkia rahvustelevisioonide otse-eetris toimus nii kokteilide valmistamine laval koos võimsa rock-kontsertiga, mis kulmineerus võistluse võitjate väljakuulutamisega.

Maailmameistrivõistluse kolmanda koha pälvis Hispaania esindaja Arrebola Garcia David, teise koha õnnelikuks omanikus osutus Poola võistleja Wojciech Urbanski.

EBA president Margit Kikas osales eelvõistluse maitsežürii töös. Tema sõnul oli tegemist väga kõrgel tasemel korraldatud võistlusega, kus olid esindatud suurepärased kokteilid maailma eri paigust.

«Krista kokteili mul hinnata ei õnnestunud, maitsta aga küll - see on vaimustav! Värske, kevadine, õrn. Eesti kokteilimeistrite oskus valmistada tasakaalustatud jooke ja imelisi kaunistusi on kõigile teada, ootused meie osas on alati kõrged ja me täidame neid ootusi õnneks taas ja taas. Eelmise aasta II koht MM-il sai täienduse maailmameistri tiitli näol, ma olen meie tublide baaridaamide üle väga uhke!» ütles Kikas.

Krista Meri võidukokteil: Green Temptation

 10 cl Mattoni kergelt gaseeritud vett

2 cl Monin Green Apple püreed

0,25 cl Monin Elderflower siirupit

0,5 cl Monin Amaretto siirupit

1 cl värkselt pressitud laimimahla

3 viilu rabarberit

3 lehte münti

KAUNISTUS

Karuhein, rabarber, jõhvikas, sidrun, tüümian.

EBA asutati 26. mail 1994 Viru hotellis. Alates 1995. aastast toimuvad igal aastal EBA meistrivõistlused, mille võitja esindab Eestit alates 2000. aastast rahvusvahelisel kokteilide maailmameistrivõistlusel. EBA on alates 1999. aastast IBA täisliige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles