22 asja, mida mitte öelda inimesele, kes ei joo

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidu ja joogid
Pidu ja joogid Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Alyssa Bailey kirjutab Cosmopolitanis, et alkoholivaba elu ei tähenda seda, et inimesele ei meeldi elu nautida.

Järgnevalt asjad, mida mittejoojad sageli kuulevad, aga mida nad tegelikult kuulda ei taha.

1. «Sa oled kogu aeg nii pinges!» Mulle meeldib asjade üle kontrolli omada, kuid see, et ma õlut juua ei soovi, ei tähenda, et ma ei oska lõõgastuda ja lõbutseda.

2. «Ole nüüd, naudi elu!» Ma naudingi! Alkohol pole ainus viis seda teha.

3. «Ainus asi, mida tahan, on sind purjus näha!» Kahju, et pean su unistused purustama, kuid seda ei juhtu. Ja kui see on kõik, mida sa elult tahad, siis sul on aeg kõrgemale püüelda!

4. «Ma suudan sind jooma panna!» Ei, kindlasti mitte. Samamoodi, nagu mina ei suuda sind mitte jooma panna. Inimesed teevad oma otsuseid ise ja minu otsust alkoholi osas sa ei muuda.

5. «Kas sa teed seda usulistel põhjustel?» Ükskõik, kas see on nii või ei, keeldumine õllest ei tohiks vallandada ülekuulamist mu elustiili kohta.

6. «Kuidas sa suudad seda kaine peaga teha?» Kas sa tõesti küsid mult, kuidas ma suudan peol inimestega rääkida, kui ma olen kaine? Tõsiselt ka? Olen kindel, et sa oled seda ise mõned korrad elus teinud. 

7. «Sa kindlasti arvad, et ma olen omadega metsas.» Ei, ma ei arva, et su elus midagi viga on, kuna sina jood ja mina mitte.

8. «Kas sa uudishimu ei tunne?» Ei. Kui mind väga huvitaks, võtaksin joogi ette.

9. «Ma ostan sulle joogi!» Jessas, aitäh, kuid säästa need kümme eurot või palju iganes see ülehinnatud kokteil maksab.

10. «Kas sa pead end meist paremaks?» Alkohol on jook, mitte moraalse üleoleku või alaväärsuse mõõdupuu. Nii et ei, ma lihtsalt ei soovi juua.

11. «Sa kindlasti vihkad kohti, kus inimesed on napsused.» Kui vihkaksin kuskil olemist, lahkuksin.

12. «Mida sa teed, kui sa ei joo?» Sama, mida sina, ainult et minul pole joogiklaasi näpus - käin baarides, klubides, pidudel jne. Isegi vett juues saab väljas käia ja pidutseda.

13. «Kas sulle ei tundu, et sa jääd millestki ilma?» Kui seda tunneksin, võtaksin joogi. Pealegi räägid sa mulle lugusid, kui halb sul on järgmisel hommikul olla, nii et jätan selle hea meelega vahele.

14. «Kui vana sa oled? Kas sa oled üldse täisealine?» Meeldiv, et sa pead mind nii nooreks, kuid mu ID-kaart ütleb tõesti, et olen täisealine. Pealegi pole joomine mingi indikaator, kas inimene on alaealine või mitte.

15. «Misasja? Kas sa kardad seda?» Ei, ma lihtsalt pole sellest huvitatud. Hirmutav on aga see, kui suur on sinupoolne surve.

16. «Oh, me ei kutsunud sind peole, sest sa ei joo ja me arvasime, et sul hakkab kindlasti igav.» See on üsna karm ja väär. Kui tõesti nii tunneksin, ei tuleks ma tõesti kohale, kuid tegelikult tahtsin lihtsalt teid näha, sest olete mu sõbrad.

17. «Mu on raske sinuga suhestuda, sest sa ei joo.» Ürita mind tundma õppida. Olen kindel, et suhestume mingil muul viisil.

18. «Sa tead kindlasti meie kohta palju räpaseid asju, kuna oled meid kaine peaga jälginud.» Loomulikult on mu peamine hobi musta info kogumine ja see ongi ainus põhjus, miks ma ei joo. Tegelikult ei mõista ma teiste üle kohut. Ärge mõistke ka minu üle.

19. «Sa oled kindlasti hullult alkoholivastane.» See, et ma ei joo, ei tähenda, et ma olen täielikult vastu alkoholile ja pean seda maailma halvimaks asjaks. Alkohol on tore asi inimeste jaoks, kes seda naudivad. Mina juhtumisi ei naudi.

20. «Tavaliselt ma ei joo nii palju! Ausalt!» Sa ei pea joomist mulle õigustama. 

21. «Tegelikult ka, miks sa ei joo? Palun võta natuke! Palun!» Sa võid lõpmatuseni küsida ja peale käia, kuid vastus jääb eitavaks. Selline jutt ajab mind lihtsalt rohkem närvi.

22. «Ära ole nii nõme!» Oh ei! Ähvardus, et ma ei olegi cool! Too mulle kiiresti viis šotti!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles