Suvetuli alustas teekonda Tallinnast Pärnusse Watergate Veefestivalile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Eha Võrk, Tallinna linnasekretär Toomas Sepp ning Watergate pressiesindaja Helen Unt
Abilinnapea Eha Võrk, Tallinna linnasekretär Toomas Sepp ning Watergate pressiesindaja Helen Unt Foto: Erakogu

Täna kell l9.00 jõuab laulupeo tulest süüdatud Pärnu Suvetuli Vallikääru, kus selle võtab Watergate Veefestivali raames vastu Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. Sündmus tähistab pidulikku Suvepealinna tiitli üleandmist Pärnu linnale.

Kell 19.30 alustab Pärnu Vallikäärust Tuleregatt, kus läbitakse 8-kilomeetrine distants Vana ja Uue silla vahelisel alal. “Tuleregatt on nime saanud sellest, et võistluspaatide ees liigub majakana seesama laulupeo tulest süüdatud tuli,” selgitas Watergate’I peakorraldaja Priit Valkna. “Tähendusrikas on ka asjaolu, et Pärnu sõudmine tähistab käesolevaga oma 130. sünnipäeva,” lisas Valkna.

  Astronoomilise suve alguses, laupäeval 21. juunil kell 13.51 antakse Tallinna linna poolt Pärnule suvepealinna võimusau ja sümboolne pealinna tiitel. Tseremoonia algab kell 13.40 kontserdimaja rõdul. Lisaks Tallinnale ja Pärnule on kohal ka kevadpealinn Türi.

Pärnu on Eestimaa suvepealinn 1996. aastast.

Ürituste kavaga saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles