Selgusid «Supilinna Salaseltsi» täiskasvanud osatäitjad, rollidesse valiti 12 tuntud näitlejat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson.
Kaido Höövelson. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eelmisel nädalal selgusid seiklusliku koguperefilmi “Supilinna Salaselts” täiskasvanud osatäitjad. Kokku valiti rollidesse 12 tuntud näitlejat, oma näitlejadebüüdi teeb filmis ka Kaido Höövelson. 

Kandvamates rollides astuvad üles Evelin Võigemast, Tiit Lilleorg, Mirtel Pohla ja Ott Aardam. Väiksemates rollides on Tõnu Oja, Anu Lamp, Ain Lutsepp, Argo Adli, Peeter Volkonski, Lauri Nebel, Karin Rask, Külliki Saldre ja Kaido Höövelson.

“Kuigi filmi peategelaste Mari, Antoni, Sadu ja Olavi rolle mängivad muidugi lapsed, kes osutusid valituks üle-eestilise casting’u raames, siis on filmis ka palju täiskasvanu rolle,” selgitab filmi produtsent Esko Rips. “Välja valitud näitlejad moodustavad koos lastega hea sünergia ja mõnusa meeskonna, kellega koos suvel võtteid alustada,” lisas ta.

“Supilinna Salaseltsi” filmivõtted algavad 30. juunil Tartus ja kestavad augusti lõpuni. Kokku filmitakse kahe kuu jooksul umbes 50 võttepaigas Tartu eri piirkondades, sealhulgas Supilinnas, Emajõel, Tartu vanalinnas, Tartu Ülikooli ajaloomuuseumis kui ka Maarjamõisa haiglas.

"Supilinna Salaselts“ on seikluslik koguperefilm, mis räägib neljast julgest lapsest, ühest suurest müsteeriumist ja igati armsast, kuid endas paljusid saladusi peitvast Supilinnast. Filmi režissöör on Margus Paju, operaator Meelis Veeremets ning filmikunstnikud Jaagup Roomet ja Kaisa Mäkinen. Stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ulman ja värskelt Oscariga pärjatud Christian Gamst Miller-Harris (Taani).

Film on inspireeritud Tartu kirjaniku Mika Keräneni populaarsetest lasteraamatutest ning valmib koostöös Eesti Filmi Instituudi, Eesti Kultuurkapitali, Tartu linna ja Eesti Rahvusringhäälinguga.

Nafta Films on täisteenust pakkuv produktsioonifirma, kes on tegutsenud alates 2001. aastast nii reklaamide kui ka filmide tootjana. Ettevõte on rahvusvahelistel festivalidel võitnud mitmeid auhindu, produtseerinud 2008. aasta Eesti parima lühifilmi “Must Peeter”, teleseriaali “IT planeet” ning kaasprodutseerinud menufilmi “Vasaku Jala Reede”. Nafta Films on teinud koostööd rahvusvaheliselt tuntud ettevõttega Disney.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles