Ilus muusika! Rändaja tervitab jalgpallipalavikus Brasiiliast kodumaiste viisidega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Rändaja uus album «Teekond»
Ansambel Rändaja uus album «Teekond» Foto: promo

Pop-folk maailmamuusika artist Rändaja tervitab otse Brasiiliast, kus peetakse globaalset jalgpallipidu, kõiki jalgpallihullusesse mitte uppunud kõrvapaare kodumaise südasuve tundega – lauluga «Veere veere päevakene» uuelt albumilt «Teekond».

«Laulu «Veere veere päevakene», mida on interpreteerinud mitmed ansamblid, sõnad pärinevad Eesti rahvaluulest, aga meloodia ja laulu dünaamika, mis sõnade saatjaks tulid, sündisid igatsusest meie pikkade sumedate suvepäevade järele just kodumaalt eemal olles,» ütleb Rändaja Indrek Tammoja.

Laulu energeetika teeb eriliseks seegi, et selles on osalenud suur hulk sõpru, suurepäraseid andekaid inimesi – kokku 13 hinge.

«Selles laulus said kokku tasane hommikune päikesetõus, toimekalt rütmiline päevakulg ning pehmesse pimedusse õhkav öö. Laulsin seda laulu loodusele ja endale eelmisel aastal Brasiilias vihmametsa öises kuuvalgepimeduses, kui igatsus eestimaa päevade ja ööde järele eriliselt näpistas,» lausub ta laulust oma versiooni loomislugu kirjeldades.

«Kõigest sellest tunnen ka nüüd, jaanipäeva saabudes, kõige valgemate ööde aegu puudust, kui teekond on taas Brasiilia liigpalavasse ja kaoseliselt pulseerivasse Rio Branco linna toonud, kus iga päev nagu aamen kirikus kell 17.30 pimedaks läheb,» lausub suvesumedusest unistades Rändaja.

«Kogu Brasiilia elab muidugi hetkel jalgpalli hulluses. Seda, et nad juba mängude eel ennast ametlikeks maailmameistriteks tituleerisid, on samuti igal tänavanurgal tunda ja näha,» kommenteerib ta brasiillaste eneseusku.

Rändaja kevadel ilmunud esikalbum «Teekond» on nüüdseks saadaval kõigis Apollo, Rahva Raamatu, Prisma ja Laseringi kauplustes. Plaadi vahelt leiab ostja meeldiva üllatusena postkaardi, mille võib koos heade soovidega läkitada mõnele sõbrale ning lisaks sinu tervitusele saab ka tema postkaardi abil Rändaja täispika albumi elektrooniliselt alla laadida.

«Olen tänuväärsetelt kuulajatelt ja sõpradelt kuulnud, et see plaat kõnetab päris erinevas eas inimesi. Nii sobib muusikaline postkaart saatmiseks sõbrale, kes on parasjagu kusagil maailma kauges otsas oma elurännakut tegemas. Plaat aga vii maale vanaemale peenra rohimisele hilinemise kingituseks. Endale tee memme plaadist mp3 koopia ja ongi terve pere rõõmus!» kommenteerib Rändaja humoorikalt postkaardi ideed.

«Muide, beebidele ja lastele pidavat nende vanemate sõnul «Teekond» samuti väga meeldima,» muigab ta ning lisab, et: «Minu lauludes olev äärmine lihtsus, mis on erinevatel instrumentidel kommenteeritud detailsete ja maitsekate helinüanssidega loovadki selle meeleolu, mille kütkesse kuulaja jääb.»

Mõnusate tervitustega meie igaühe isiklikust rännakust, igas hetkes, igas uues päevas, nüüd ja alati elu uutes rollides!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles