Vaata Urmas Eero Liivi uue filmi «Must alpinist» vahetreilerit!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Eero Liivi uus film «Must alpinist»
Urmas Eero Liivi uus film «Must alpinist» Foto: Erakogu

Urmas Eero Liivi esimene täispikk mängufilm «Must alpinist» on  nõukogude ajal reaalselt aset leidnud sündmustel põhinev õudussugemetega noortefilm eesti tudengite talvematkagrupist, mis satub Siberis hirmujudinaid tekitavate sündmuste keskele.

Matkal oma kaaslastes pettunud ebapopulaarne grupijuht Olle jääb retke viimasel päeval mägedes kadunuks. Temaga rivaalitsenud vabameelse ja seiklusi hindava Eero juhtimisel laskuvad matkajad abi otsimiseks mägede jalamil asuvasse burjaatide külla. Vallandub kummaline ja terve mõistuse vastane sündmusteahel, mida näib dirigeerivat kadunud Olle. 

Võõral maal ja võõra rahva hulgas tuleb lahendada ülesanne, mida matkajad esialgu ei taha, kuid hiljem enam ei oska lahendada.

Filmis mängivad Priit Pius, Rait Õunapuu, Hanna Martinson, Liis Lass, Veiko Porkanen, Reimo Sagor, Vadim Andrejev (Moskva), Igor Gasparjan (Moskva) jt.

Filmi stsenarist ja režissöör on Urmas Eero Liiv, operaator Ants Martin Vahur, kunstnik Katrin Sipelgas, produtsent Anneli Ahven, tegevprodutsent Kaspar Kaljas. Filmi tootja on Kopli Kinokompanii.  

Filmi võtted toimuvad Eestis, Burjaatias ja Gruusias.

Filmi tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

«Must alpinist» esilinastub 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles