Kumb partneritest peaks olema vanem- mees või naine?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti uurijad soovitavad meestel abielluda endast haritumate ja vähemalt viis aastat nooremate naistega
Briti uurijad soovitavad meestel abielluda endast haritumate ja vähemalt viis aastat nooremate naistega Foto: SCANPIX

Mehed peaksid abielluma endast targema, harituma ja vähemalt viis aastat noorema naisega - siis on abielul kõige paremad püsimislootused, selgus Bathi Ülikoolis läbi viidud uuringust. Austraalia menukirjanik Kathy Lette aga peab kõige sobivamaks sellist kooslust, kus naine on mehest vähemalt 20 aastat vanem.

Suurbritannias Bathi ülikoolis tehtud uuringus jälgiti viie aasta jooksul tuhandet paari, kes olid kas abielus või püsisuhtes. Ajakirjas European Journal of Operational Research avaldatud uurimuses tõdeti, et mehed ja naised lähtuvad partneri valikul armastusest, füüsilisest veetlevusest, maitsete, uskumuste ja suhtumiste sarnasusest ning ühistest väärtustest.

Autorid lisasid, et lahutusi aitavad vähendada sellised objektiivsed tegurid nagu vanus, haridus ja kultuuriline taust. Uuringust selgus ka, et püsivamad olid sellised paarisuhted, kus kumbki pool ei olnud varem lahutatud.

Bathi Ülikooli uurimisrühm tõi oma väidete kinnituseks ka näite ühest Hollywoodi kõige õnnelikumast kooselust: popstaar Beyonce Knowlesi (28) abikaasa räppar Jay-Z on naisest 11 aastat vanem. Beyonze’il on kolledžidiplom, Jay Z-l jäigi keskkool lõpetamata.

Austraalia psühholoogi ja menukirjaniku Kathy Lette sõnul aga toimivad kõige paremini sellised kooselud, kus mees on naisest tunduvalt noorem.

«Juba bioloogiliste eripärade tõttu. Mees on seksuaalses kõrgvormis hilises teismeeas, naine aga neljakümnendate eluaastate lõpus,» väitis Lette ajalehes Telegraph.

Lette sõnul on üks naiste vanusega kasvav enesekindlus see, mis mehi võlub.

«Noored naised on nii ebakindlad. Nad muretsevad oma rinnaümbermõõdu, figuuri, tselluliidi, kaalu pärast. Nad lobisevad lõputult dieetidest, tellivad mehega koos lõunatama minnes ühe krutooni ja teevad sellegi pooleks. Huvitav, kus sellised 0-suurusnumbrit kandvad tibid oma siseorganeid hoiavad, kas käekotis?» arutles Lette. 

Vanemad naised tunnevad end tema sõnul oma kehas palju paremini.

Ameerika Ühendriikide statistika põhjal on vanemate meeste ja neist palju nooremate naiste abielud 1960. aastast peale kahekordistunud.

Ühest uuringust selgus ka, et iga kolmas üle 40-aastane vallaline naine käib kohtamas ainult endast nooremate meestega. Samas uuringus väitis üheksa meest kümnest, et kujutlus endast vanemast naisest kui sekspartnerist erutab neid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles