Osta maailma kõige võikam Mercedes!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljoni dollari auto
Miljoni dollari auto Foto: eBay

Floridas resideeriv soomlane Antti Rahko suutis aastatepikkuste ponnistustega kokku panna ühe jaburamatest Mercedestest, mida kunagi nähtud.


Automonstrum on kokku keevitatud kahest Mercedes-Benz 300TD kerest. Kokku on sellel elukal kolm telge, sees kümme istet, saun ja mikrolaineahi. Kasutatud on 40 auto juppe, varustuses on 86 tuld, kolm akut ja 36 peeglit. Inimestele see monstrum meeldib: Rahko looming võitis mulluse ja tunamulluse Houston Texas Art Car võistluse publikuauhinna.

Koletis on peaaegu üheksa meetrit pikk ja kaalub 3,4 tonni, selle ehitamine kestis kümme aastat. Ehkki Rahko väidab, et auto on aktiivses kasutuses ja ta sõidab sellega igal aastal kanda ja Florida vahet, pani ta röögatu masina nüüd eBays müüki.

Hind? Veidi alla miljoni dollari ehk 770 000 eurot ehk ümmarguselt 12 miljonit krooni. Kiirustage, kodanikud autohuvilised, oksjoni lõpuni on jäänud vähem kui 10 päeva.

Allpool on video kah.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles