Vägev! Radari trummar Paap Kõlar tuleb Watergate'ile motovarjuga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radari trummar Paap Kõlar tuleb Watergatele motovarjuga
Radari trummar Paap Kõlar tuleb Watergatele motovarjuga Foto: Paar Kõlar erakogu

20. juuni õhtul esineb legendaarne ansambel Radar Pärnus Watergate Veefestivalil. Tänane kirglik lennusportlane, trummar Paap Kõlar, tuleb Pärnusse koos oma lennuaparaadiga, et lisaks esinemisele ka Pärnu taevaavarusi nautida.

Kõlari sõnul omab Jaak Joala poolt kokku pandud ansambel Radari muusika kindlat kohta Eesti muusikaajaloos. “Radar on oma ajastu märk. Omal ajal Jaak Joala poolt populaarseks lauldud lood on küll publikule hästi tuntud nii Eestis kui teisel pool idapiiri, kuid minu jaoks on kõige väärtuslikum siiski kvaliteetne instrumentaalne väljund, milleni Radariga jõudsime” rääkis Kõlar. “Kindlasti ei ole eesolev kontsert mulle lihtne, kuna samas koosseisus trummikomplekti mängimisest on möödas 30 aastat ning isiklikult olen viimastel aastatel Ristna Paradiisirannas peamiselt ladina rütme mänginud.”

Pärnusse tuleb Paap Kõlar koos motovarju varustusega, et kontserdile järgneval päeval ka mõni hea lend teha. “Pärnu on lendamiseks väga hea koht. Laupäeval plaanin kuskil rannikul lennata ning õhtul tahan külastada samuti muusikaajalukku suure jälje jätnud Earth Wind & Fire kontserti,” rääkis mees, kes lennuspordis silmapaistvaid tulemusi näidanud.

“Käin võistlustel üle maailma, viimati võitsin Rootsi Meistrivõistlustel esikoha. Eelmisel nädalal toimusid Motovarju kestvuslennu e. Nordic Enduro võistlused Saaremaal, kus tuli orienteerudes läbida ca 700 km,” rääkis võsitluse pikalt kinni pannud Kõlar. 

Radari kontsert toimub Pärnu Vallikäärus 20. juunil kell 21.00. Sama koosseis toimis menukalt aastail 1981-1984: Sergei Pedersen (klahvpillid), Nevil Blumberg -(kitarr) Aare Põder (klahvipillid) Raul Vaigla (basskitarr) ja Paap Kõlar (trummid). Seekord on siiski trummikomplekti taga külalisena raudmees Andrus Lillepea ja Paap osaleb ise peamiselt instrumantaalosas oma ladina komplektil. Tuntumaid laule esitavad tänase päeva silmapaistvad solistid Ott Lepland, Marten Kuningas, Tanja Mihhailova ja Liis Lemsalu ning lavale on oodata ka Ele Kõlarit koos kuulsa Palmisaarega. 

20. ja 21. juunil toimuv Veefestival Watergate on sellel aastal publikule pakkumas tihedat programmi nädalavahetusel, mis juhatab sisse Eestimaa suve ja jaanipäeva.

Uutest ettevõtmistest pakub festival sellel aastal veealade spordiprogrammi ja suurt tegevusparki Vallikääru aasal ja Munamäe pargis, mis on osavõtjatele tasuta. Seitsmel laval toimub enam kui kümme kontserti, kus peaesinejaks funkilegend Earth Wind & Fire Experience feat. Al McKay. Lisaks esineb Radar koos solistidega, Tanel Padar and the Sun ning toimuvad kaks Tallinn Music Weeki klubiõhtut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles