Venezuelast leiti mõõkhambulise tiigri fossiile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõõkhambulise tiigri skelett
Mõõkhambulise tiigri skelett Foto: Wikipedia.org

Venezuela naftaleiukohast Managasest paljastus eelajalooliste loomade fossiile, sealhulgas ka senitundmatu, mõõkhambuliste tiigrite hulka kuuluvate loomade jäänuseid.

Leiupaika uurima kutsutud paleontoloogide arvates võib leiukoht veel midagi huvitavat paljastada, kirjutab AP.

Paleontoloogide hinnangul on fossiilid 1,8 miljonit aastat vanad.

Eriti aga tõstsid uurijad esile mõõkhambuliste tiigrite hulka kuuluvate loomade jäänuseid.

«Need jäänused viitavad, et kunagi eksisteeris mõõkhambulise tiigri liik, kes oli senituntud mõõkhambulisest tiigrist väiksem ja ka kelle hambad olid lühemad,» selgitas paleontoloog Ascanio Rincon.

Rincon jätkas, et eelajalooliste loomade fossiilide leiud aitavad heita pilku aastatuhandete taha.

«See on 60 aasta üks tähtsamaid leide. Varem ei ole Lõuna-Ameerikast mõõkhambulise tiigri jäänuseid avastatud,» lausus uuringus osalenud USA Kansase ülikooli uurija Larry Martin.

Teadlaste sõnul võisid tänapäeva Põhja-Ameerika aladel elanud mõõkhambulised tiigrid liikuda Lõuna-Ameerika aladele pärast seda, kui need kaks kontinenti ühinesid.

Teadlaste kinnitusel pidid Põhja-Ameerikast lõuna poole liikunud eelajaloolised loomad kohanema uue keskkonnaga ja see võis tekitada geneetilise muutuse, mistõttu need isendid muutusid tavapärasest mõõkhambulisest tiigrist väiksemaks.

Paleontoloogide kinnitusel on varem leitud mõõkhambuliste tiigrite jäänuseid nii Aafrikast, Euroopast, Aasiast ja Põhja-Ameerikast, kuid mitte Lõuna-Ameerikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles