Tallinn Star Weekend pakub elamuse nii rokkmuusika austajatele kui ka Andrea Bocelli fännidele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Lordi
Ansambel Lordi Foto: Petri Haggren

Juba teist korda avab Tallinn  taas oma väravad ja külalislahke südame, et võtta vastu Euroopa kõige glamuursema muusikafestivali külalised ja osalejad.

Eelmise suve festivalikülalised Eestist, Venemaalt, Lätist, Leedust, Rootsist ja Soomest said nautida unustamatuid etteasteid Jose Carrerase, Anneli Peebo, Tõnis Mägi, Sophie Ellis Bextori ja Sir Elton John esituses. Punasel vaibal kõndisid paljud kuulsused – nelja riigi iluduskuningannad, kuulsad poliitikud ja ärimehed, artistid, jne…

José Carreras nimetas esimest festivali kõige kaunimaks ja uskumatumaks vabaõhukontserdiks, mida ta viimaste aastate jooksul näinud on.

Festival jätab tõepoolest sügava mulje: kaks peaaegu neljatunnist kontserti suvise taeva all, kus tuhandete valgete roosidega kaunistatud lavale astuvad muusikalegendid üle kogu maailma. Külalisi võtab vastu punane vaip, parteri pehmed tugitoolid ning hiiglasuurtelt ekraanidelt on võimalik nautida ülekandeid kuuest professionaalsest telekaamerast.

2014. aastal omandab festival uue mõõtmed. See puudutab nii osalejate koosseisu kui ka kujundust.

ROCK DAY

27. juunil astub lavale Eurovisiooni võitja, hard rock’i viljelev Soome bänd LORDI- bänd kes iial ei loobu laval esinedes oma maskidest ja on üle maailma müünud oma albumeid rohkem kui 40 miljonit eksemplari. Mis pole ka ime, sest Lordi on omapärase imagoga „vihased ja isegi vastikud” (kuid miskipärast sugugi mitte hirmsad) koletised ja tuntud oma originaalsusega vapustavate kostüümide ning ainulaadsete esinemistega, mida Lordi oma fännidele kingib.Kollektiivi säravate ja ekstsentriliste esinemistega kaasnevad alati omapärased videod ning pürotehnilised efektid.

THE OFFSPRING - esmakordselt esineb Eestis Tallinn Star Weekend'i raames üks maailma edukamaid rokk gruppe, MTV muusikaauhinna võitjaid, ameerika staare, kes on müünud üle 50 miljoni albumi .Selle kirjeldamatu energiaga kollektiivi elav esinemine tõotab tulla festivali tõeline pärl. Bänd on välja andnud üheksa stuudioalbumit, 4 EP-d ja 3 DVD-d, mille kogutiraaž on üle 55 miljoni eksemplari. Seega võib The Offspringi nimetada üheks edukamaiks punk rock’i viljelejaks. Bändil on valminud 21 muusikavideot ning nad on teinud muusika 9 filmile. Nii produktiivse töö tulemuseks on 11 autasu ja 21 mainekate muusikaauhindade nominatsiooni (3D Awards, California Music Awards, MTV Video Music Awards, MTV Europe Music Awards ja teised).

2 CELLOS -«...Minge ja vaadake nende esinemist, sest see on tõepoolest suurepärane! Ma ei mäleta, et oleksin näinud midagi nii huvitavat, sellest ajast saati kui nägi Jimi Hendrix'i live esinemist 60ndatel...»  - Elton John

Noored tšellistid Luka Sulic ja Stiepan Hauser, tuntud kui 2CELLOS, pälvisid oma kuulsuse viies tšellomängu uuele tasemele ning lõhkudes piire erinevate muusikastiilide vahel.

Kõige rohkem meeldib neile publikule näidata kui mitmekesine tšello olla võib.

«Meil on õnnestunud laiendada tšello võimalusi läbi oma muusika ja armastame seda jagada oma fännidega,» sõnab bänd.

2CELLOS live-show on väga kütkestav. Energia klassikaliselt haritud paari vahel on nakkav kui nad kasutavad klassikalisi instrumente tänapäevase repertuaari jaoks. Kontsertitel kuuleb lugusi nende esiplaadilt kui ka ülemaailmselt tuntud järgnevalt plaadilt «IN2ITION».

Konserti kava sisaldab nende massiivseid YouTube'i hitte «Smooth Criminal» ja «Welcome to the Jungle» ning ka nende populaarset esitus AC/DC hittidest «Back in Black», «You Shook Me All Night Long» ja «Highway to Hell».

Oma kava lõpetavad nad unikaalsete adaptsioonidega rokk ja pop-lugudest Jimi Hendrix'i, Coldplay, U2, Red Hot Chili Peppers'i, Nirvana ja Stingi esitusest, pluss veel klassikalised palad mis näitavad nende oskust oma pilli käsitleda.

Üks festivalipäevadest kuulub traditsiooniliselt populaarsele klassikalisele kunstile ning moele.

RED CARPET DAY – 28. juunil toimub punase vaiba päev. Esimese osa peategelasteks on Celebrity Road tsooni külalised. Festivali punasel vaibal saab näha maailma eri riikidest pärit õhtukleitides kuulsusi.

Tallinna Lauluväljakul 28. juunil toimuva festivali Tallinn Star Weekend teise päeva tähtsaimaks muusikasündmuseks on maailmakuulsa itaalia tenori ANDREA BOCELLI suurkontser keda saadab ERSO ja 60-liikmeline segakoor, mis koosneb kahest koorist: Estonia Seltsi Segakoor, dirgent Heli Jürgenson ja K.O.O.R. dirigent Raul Talmar.

ANDREA BOCELLI kontserti erikülaline on CARisMA Crossover ja meie oma armastatud Tanja Mihhailova.

CARisMA Crossover on klaasikaliste kitarristide Magdalena Kaltcheva ja Carlo Corrieri duo. Nad on tuntud oma erakordse kitarritehnika modernse ja uuendusliku heliga. Duo sai kokku aastal 2011 kui mõlemal oli seljataga edukas soolokarjäär.

Kohe peale ühinemist, avanes neil võimalus olla soojendusesinejaks maailmakuulsa tenori Andrea Bocelli kontserdil, kes oli vaimustuses nende arranžeeritud ja esitatud Rossini Avamängust «Barbiere di Siviglia-st».

Nende album «Confessions» ilmus 2012 a suvel ning  sisaldab Rachel Portmani (filmist «Šokolaad») filmimuusikat, niisamuti valikut jazzist ja klassikast. Mõni päev peale plaadi ilmumist, esinesid nad Andrea Bocelli soojendajatena populaarsel iTunes Festivalil, Londonis. Seda kanti üle kogu maailmas. Edukas koostöö lavadel viis nad koos A. Bocelliga Aasiasse, Inglismaale, Ameerikasse, Iirimaale, Ida-Euroopasse ja Lõuna-Ameerikasse.

Esimesel aastal külastas festivali rohkem kui 15 000 külastajat. Festivali viisid läbi üle 300 muusiku ja meeskonnaliikme. Ning sel aastal oodatakse rohkem kui 20 000 külastajat üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles