Veiko Õunpuu alustab uue mängufilmi võtetega ning kogub Hooandja kaudu toetust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiko Õunpuu alustab uue mängufilmi «ROUKLI» võtetega
Veiko Õunpuu alustab uue mängufilmi «ROUKLI» võtetega Foto: promo

Juulis algavad Saaremaal uue mängufilmi «ROUKLI» võtted. Filmi režissöör on Veiko Õunpuu, filmis mängivad Mirtel Pohla, Juhan Ulfsak, Meelis Rämmeld, Lauri Lagle, Eva Klemets ja Peeter Raudsepp. Esmakordselt Eestis kogutakse kogu filmivõteteks vajalik eelarve ühisrahastusplatvormi Hooandja abil.

Veiko Õunpuu sõnul soovib ta koos näitlejatega Hooandja kaudu raha koguda loomingulistel põhjustel.

«Me leiame, et sõltumatus institutsioonidest võib meile anda suurema loomingulise vabaduse,» ütles Õunpuu.

«Saame ise määrata oma töörütmi. Näitlejatel on võimalik rohkem mängida, neil on suurem loominguline liikumisruum. Vajadusel saame muuta stsenaariumi, stseene ja arenguid,» lisas mees.

Mirtel Pohla sõnul on olulisim katsetamisruumi suurus: «Meie võtete rütmi ei määra kellaaeg, vaid meie enda tahtmine. See on spontaansuse ja loomingulisuse jaoks hädavajalik.»

Hooandjas soovitakse koguda 15 000 eurot. Õunpuu sõnul sellest piisab.«Saame teha võtted ning montaazi. Minu teada tehakse sel moel filmi Eestis esmakordselt, ja ma pole kuulnud, et mujalgi maailmas see väga levinud oleks. Loodan väga, et inimesed on valmis olema uue filmi kaasloojad.»

«ROUKLI» võtted on juulikuus Saaremaal. Filmi tegevus toimub tänapäeval.

Täpsem informatsioon SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles