Video: Kadrioru kanalites rallisid tuhanded vannipardid

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadrioru pargis toimus esmakordselt Eestis suur vannipartide ralli, millega toetatakse vähihaigeid lapsi. Kogutud raha eest luuakse vähihaigete laste peredele tugikeskus.

Kadrioru pargis lustisid püghapäeval sajad lapsed võttes osa pardirallist, mis korraldati vähihaigete laste toetuseks. Mujal maailmas on taolised heategevuslikud rallid ülimalt populaarsed. Nüüd said lõpuks ka eesti inimesed annetuse eest soetada vannipardi, mis lasti lõpuks ühekorraga Kadrioru kanalisse lahti.

«Igal pardil on oma omanik, kes on teinud annetuse Eesti Vähihaigete Laste Liidule oma äranägemise järgi,» ütles liidu esimees Märt Avandi. «Selle annetuse vastu on nad saanud pardi numbri ja kui nende numbriga part on võiduujumises esimene, siis nad saavad auhinna.»

Esialgsele 5000 pardile telliti lisa ning viimasedki pardid läksid Kadriorus kaubaks. Kokku osteti 7000 vanniparti ja nii koguti summa, mida ei osatud uneski näha.

Märt Avandi: Annetussumma, mis on kolossaalselt suur, umbkaudu 65 000 eurot, läheb tugikeskuse loomiseks. Tugikeskuse all peame silmas siis erinevaid inimesi, kes nii Tallinna, kui ka Tartu onkoloogiaosakondade juurde koonduvad. Nende hulgas on psühholoogid, kogemusnõustajad, füsioterapeudid, tegevusterapeudid ja veel erinevaid inimesi, keda meil praegu onkoloogiaosakondades ei ole, aga kelle kohalolu ja olemasolu on tegelikult hädavajalik.

Pardirallil osales ka peaminister Taavi Rõivas

Taavi Rõivas: Tegemist on väga õilsa eesmärgiga üritusega ja mul on väga hea meel, et siin on sedavõrd palju inimesi ja et üritust on ka väga palju toetatud. Usun ja loodan, et kes ise tulla ei saanud, vaatavad kodulehte partiralli.ee ja teevad oma toetuse vastavalt soovile ja võimalustele.

Märt Avandi: Eesti inimene on alati osalenud suure õhinaga heategevuskampaaniates. See näitab, et eesti inimene on hea ja lahke.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles