Birmast leiti albiino elevant

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birmast leiti albiino elevant
Birmast leiti albiino elevant Foto: SCANPIX

Birma meediakanalid teatasid, et leiti albiino elevant.

Budausulises Aasias peetakse «valge» elevandi leidmist heaks endeks, kirjutab AFP.

Ebatavaliselt heleda nahaga elevant leiti möödunud nädalal Birma loodeosast. Pisut üle kahe meetri pikkuse looma vanus arvatakse olevat 38 aastat.

Albiino elevante peeti varasematel aegadel paljudes Aasia kuningakodades, kuna nendega seostati jumalikkust ja kuninglikkust.

Need elevandid mängisid ja mängivad siiani tähtsat rolli rituaalides. Näiteks on Birma sõjaväejuhtidel tava pritsida heledaid elevante lõhnaveega, milles on veel ka kulla, hõbeda ja vääriskivide puru.Loodetakse, et saa tagab hea õnne.

Kohalike väljaannete andmetel on Birmas praegu kolm vangistuses elavat albiino elevanti. Need on Yangonis asuvas pargis, kus nende jaoks on rajatud kõik eluks vajalik.

Asjatundjate sõnul ei ole kõik albiino elevandid naha poolest heledad. Albiinoelevantide hulka loetakse ka need tumedanahalised elevandid, kellel on näiteks silmad, ripsmed ja küüned ilma pigmendita.

Birma naaberriigis Tais kingitakse kõik heledanahalised elevandid traditsiooni kohaselt kuningakojale.

Birma ja Tai vahel toimus 16. sajandil sõda, mille põhjustas vaidlus nelja valge elevandi omandiõiguse küsimuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles