Vaata, millised koorid pääsesid laulupeole!

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu. Illustratiivne foto.
Laulupidu. Illustratiivne foto. Foto: Liis Treimann

XXVI laulupeo 383 maakondlikku eelproovi on lõppenud. Laulupeole saabub esinema 1046 kollektiivi ligi 32 000 peolisega. Tantsupeole on tulemas 654 kollektiivi ligikaudu 10 000 peolisega ning pillipeol astuvad üles 500 rahvamuusikut.

Laulu- ja tantsupeole on saabumas 54 Välis-Eesti ja väliskollektiivi. 

Laulupeo teises eelproovis osales 1124 ning tantsupeo teises eelproovis 921 kollektiivi. Tänaseks on laulu- ja tantsupeoliste nimekirjad kinnitatud ning kõigile kollektiividele tulemused teatatud.

Erinevate kooriliikide eelproovid olid stabiilselt kõrge tasemega, mistõttu otsis laulupeo kunstiline toimkond juba esimeste eelproovide järel võimalusi laulu- ja tantsupeo osalejaskonna suurendamiseks. 

«Selleks leiti võimalus läbi otsuse muuta laulupeo koondproovide ajakava ja ülesehitust ning nihutada pühapäevase kontserdi algusaega kella 14 peale. See andis võimaluse peole pääseda oluliselt rohkematel täiskasvanutel kui ka mudilastel, kes oma esimese laulupeokogemuse saavad,» rääkis XXVI laulupeo kunstiline juht Hirvo Surva.

Kunstiliste toimkondade sõnul on repertuaari selgeks õppimine andnud kõikidele kollektiividele ka üldises arengus palju juurde. Hirvo Surva sõnul sünnib iga laulupidu meie ühisest pingutusest, kus võrdväärse panuse annavad nii iga esineja kui ka pealtvaataja.

XXVI laulu- ja XIX tantsupeo «Aja puudutus. Puudutuse aeg» esinejate nimekirjadega on võimalik tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles