Eesti kokteilimeistrid saabusid Havannasse ning valmistuvad võistluseks Havana Club Grand Prix

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kokteilimeistrid saabusid Havannasse ning valmistuvad maailma üheks esinduslikumaks baarmenite võistluseks Havana Club Grand Prix.


Maailma parimad kokteilimeistrid rohkem kui 45 riigist viibivad Havannas 1.-6. juunini, et võistelda omavahel uue Kuuba klassikalise kokteili valmistamisel. Eestit esindab konkursil üks meie tuntumaid kokteilimeistreid, Butterfly Lounge’i omanik Heinar Õispuu.

Heinarile sõitis abiks ja moraalseks toeks Kuuba pealinna kaasa Butterfly Lounge’i teine omanik ja baarmen Kristo Tomingas. Võistluse eesmärgiks on leida uus kogu maailmas Kuubat esindav kokteil, nii nagu selleks on varasemalt saanud Mojito ja Cuba Libre.

«Havanna on väga lahe ja meeldiv linn, siinsed inimesed on lahked ja vastutulelikud. Kõik üritavad sulle muidugi midagi müüa: sigareid, rummi ja mida iganes!» jagab Heinar Õispuu värskeid muljeid.

Esimestel päevadel tutvusid Eesti kokteilimeistrid Havanna linnaga ning sealse söögi- ja joogikultuuriga.

«Toidud on siin maitsvad ja odavad. Linn on samuti vägagi lahe. Enamus maju on ju ehitatud enne revolutsiooni ehk siis enne 1950. aastate algust ja on seetõttu väga vanad ja vinged!» muljetab Õispuu.

«Iga nurga peal näeb siin väga palju vanu ameerika ja ka nõukogude perioodi autosid. Enda sõiduvahenditeks oleme valinud tavaliselt vanad lahtised ameerika autod,» lisas Õispuu. «Põhimõtteliselt on iga auto siin ühtlasi ka takso!»

Hetkel on Heinari ja Kristo programm väga intensiivne: algab hommikul kell 8 ja lõpeb siis, kui päike on juba ammu loojunud. «Ilm on muidugi hea, kuid päevitamiseks aega kahjuks ei ole, peab võistluseks ette valmistuma,» tuletab Kristo Tomingas meelde reisi eesmärki.

Tänavuse Havana Club Grand Prix eesmärgiks on leiutada Mojito ja Cuba Libre kõrvale uus Kuuba esinduskokteil.

Võitjakokteili selgitamisel hinnatakse selle välimust, valmistamise tehnikat ja maitset. Selleaastasesse žüriisse kuuluvad tuntud kokteili- ja rummieksperdid Ian Burrell ja Tony Conigliaro ning Alejandro Bolivar maailmakuulsa kirjaniku Ernest Hemingway lemmikkohana tuntud kultusbaarist kultusbaarist El Floridita.

Vaata meie kokteilimeistrite esimesi Kuubal tehtud pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles