2014. aasta jalgpalli MMi tulemusi ennustavad bambuskarud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bambuskarud
Bambuskarud Foto: SCANPIX

Kaheksajalg Paul sai maailmakuulsaks 2010. aasta Lõuna-Aafrika Vabariigi jalgpalli maailmameistrivõistluste ajal, kui ta ennustas mängude tulemusi üsna täpselt.

Hiinas valmistutakse Brasiilias12. juunist kuni 13. juulini toimuvaks jalgpalli MMiks ning seal valiti oraakliteks bambuskarud, edastab iltasanomat.fi.

Brasiilia MMi ajal ennustavad mängude tulemusi 1- 2-aastased hiidpandada. Ennustamine käib nii, et nad valivad kolmest korvist süüa, mis näitavad siis kas võitu, kaotust või viiki.

Kaheksandik-, pool- ja veerandfinaalide ning pronksimängu ja finaali puhul peavad bambuskarud aga valima puid, millel on mängivate meeskondade lipud. Vastava puu ja lipu valimine näitab võitjat.

MMi ennustajatest bambuskarud elavad Lõuna-Hiinas Sichuani maakonnas.

Kaheksajalg Paul ennustas 2010. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste  seitse mängu õigesti. Tema ennustused olid 86 protsendise täpsusega.

Asjatundjate sõnul on bambuskarudel  ees üsna suur väljakutse, kui nad tahavad olla paremad kui kahekajalg  Paul.

Kaheksajalg Paul elas  Saksamaal Oberhausenis Sea Life keskuses. Ta suri 26. oktoobril 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles