Jan Uuspõllu võitlus viinakuradiga on lõppenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld on oma minevikuga rahu teinud
Jan Uuspõld on oma minevikuga rahu teinud Foto: www.rj.ee

Mäluaugud. Jommsi peaga tehtud lollused. Tohutu hingeline segadus... Just selline oli näitleja Jan Uuspõllu elu mõne aasta eest. Kuid siis tegi mees kannapöörde. Loodetavast lõpliku. Jan räägib värskes ajakirjas Psühholoogia suurpuhastusest oma elus.

Neli aastat tagasi jättis Jan Uuspõld maha kaks sõltuvust, mis juhtisid tema elu: alkoholi ja ületöötamise. Kas mees kahetseb ka midagi?

Jan: Jah, päevi, mil ma olin purjus. Elu oli igas mõttes vaene, nii rahalises, kui ka vaimses mõttes. Ma ei jõudnud siis isegi raamatuid lugeda. Õnneks olen saanud kõik, mis alkohol minult võttis siiski tagasi ja kuhjaga. Ja uusi asju kah veel.

Jani aastaid kestnud heitlused viinakuradiga aitasid küll müüa tabloide, ent jätsid ta ilma eneseväärikusest ja ka teiste lugupidamisest. Draamateatris arutati, mida hakata peale näitlejaga, kes ei jõudnud joomise pärast pahatihti etendusele nii, et sajad inimesed jäid pika ninaga.

Tänaseks on näitleja teinud kannapöörde ja näeb välja parem, kui eales varem.

Jan on tõepoolest õnnelik ja rahulolev. Peab kinni kokkulepetest ning hiljuti saadud Oskar Lutsu huumoripreemia on kinnituseks sellele, et tema talent pole kustunud.

Mees teab, et suurte muutuste tegemiseks on vaja julgust. Eelkõige julgust just iseendale otsa vaadata. Julgust nõuab seegi, et ära kuulata, mida teised sinust arvavad. Samuti on vaja grammikest alandlikkust, et mõista, kes sa oled ja mida sa väärt oled.

Ajakirjas Psühholoogia räägibki Jan oma tunnetest tol ajal, kui ta oli alkoholi küüsis ning soovitab oma pihtimust lugeda kõigil, kes sama asjaga hädas.

Jan: Las loevad, et julgeks peeglisse vaadata! Sama ausalt tuleks otsa vaadata ka meie alkoholipoliitikale. Oleme sellel tasandil väga argpükslikud, sest nii on hetkel mugav. Samas sammud, mida astuda on lihtsamad, kui ette kujutatakse.

Pikemat intervjuud Janiga loe värskest Psühholoogiast!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles