Prantsuse jalgpallur: sündisin Lääne-Aafrika ranniku lähedal paadis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio Mavuba
Rio Mavuba Foto: SCANPIX

Prantsusmaa jalgpallikoondise ja Lille´i jalgpalliklubi mängija Rio Mavuba paljastas, et ta tuli ilmale üsna keerulistes oludes.

Nimelt sündis ta Lääne-Aafrika ranniku lähedal merel paadis, kirjutab YLE.

Mavuba passis seisab, et ta on sündinud 8. märtsil 1984. aastal merel.

«Sündisin Lääne-Aafrika ranniku lähedal paadis, kuna mu vanemad põgenesid Angola kodusõja eest. Paat lahkus öisel ajal ning võeti suund Prantsusmaa Marseille sadama suunas,» sõnas sportlane ÜRO põgenikeorganisatsiooni UNHCRile antud intervjuus.

Perekonnal õnnestus Prantsusmaale jääda. Mavuba elu aga varjutasid tragöödiaid. Ta ema suri, kui ta oli vaid kaheaastane. Ta isa Mafuila «Ricky» Mavuba Ndokia Ndombe kes esindas Zaire`i 1974. aasta jalgpalli MMil, suri 12 aastat hiljem.

Teismelise elu keskpunktiks sai vanemate kaotuse järgselt jalgpall. Kuus aastat pärast isa surma mängis Mavuba juba Bordeaux meeskonnas.

Olles mänginud vaid 32 kohtumises, sai ta kutse Prantsuse jalgpallikoondisesse. Ülejäänud on juba ajalugu.

«2004. aasta septembris oli 24-aastane ning koondise peatreener Raymond Domenech valis mind MMi valikmängude ajaks mängima Iisraeliga. Enne seda oli mul vaja saada Prantsusmaa kodakondsus. Mu ebatavaline sünnikoht tõi kaasa laia meediakajastuse ning see aitas kiirendada kodakondsuse saamist,» selgitas jalgpallur.

Mavuba sõnul jääb ta oma sünnikoha tõttu alati ebatavaliseks.

Rio Antonio Zoba Mavuba on Prantsuse jalgpallikoondise poolkaitsja.

Prantsusmaa koondis on selle aasta jalgpalli MMil E-alagrupis. Jalgpalli maailmameistrivõistlused leiavad aset 12. juunist kuni 13. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles