Maailma kalleim ülikond maksab 10,3 miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikond. Foto on illustratiivne.
Ülikond. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Briti rõivadisainerid Richard Jewels ja Stuart Hughes on taas püstitanud maailma kalleima ülikonna hinnarekordi - 10,3 miljonit Eesti krooni.

Kašmiirvilla-ja siidkangastest õmmeldud ülikond on kaunistatud 480 briljandiga, kirjutas Iltalehti. Kõrge hinna tõttu on ülikonda praeguseks valminud vaid kolm eksemplari. Ühe ülikonna õmbelmiseks kulus 600 tundi.

«Tahan luua luksusliku kaubamärgi, mis ei mõju pelgalt inimeste ilumeelele, vaid võidab ka nende südamed,» kinnitas moelooja Richard Jewels.

Kollektsiooni «R.Jewels Diamond Edition» kuuluva ülikonna hind on 559 000 naela ehk 10, 3 miljonit Eesti krooni.

Seni kuulus maailma kalleima ülikonna tiitel moeguru Alexander Amosu valmistatud ülikonnale, mis maksis 70 000 naela ehk 1,2 miljonit Eesti krooni.

Maailma unikaalseima ülikonna tiitel aga kuulub taalia moemajas Zegna õmmeldud kehakattele. Seal valmistati moemaja 100. sünnipäevaks 11,1 mikroni paksuse kiuga kangast eritellimusel 20 ülikonda. Zegna disainerite loodud ülikond maksis 22 500 USA dollarit ehk 288 000 Eesti krooni.

Pilte maailma kalleimast ülikonnast vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles