Kuus fakti maasika kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad.
Maasikad. Foto: SCANPIX

Põhjamaades on juba ammu Lõuna-Euroopast pärit maasikad müügil ning varsti peaks saama ka kohalikke maasikaid.

Toiduasjatundjate sõnul on maasikas hea maitsega, kuid ka tervislik.

Rootsi väljanne Aftonbladet tõi välja kuus fakti maasika kohta.

Maasikas on keskmiselt 200 seemet, mis asuvad marja pinnal.

Maasika vilja nimetatakse marjaks, kuid botaaniliselt on see koguvili. Maasikas koosneb mahlakast õiepõhjast ja sellel olevatest seemnetest.

Maasika maitse tuleb kõige paremini esile, kui seda süüa koos ananassi, kiivi, mustikate või banaaniga.

Mitmed uuringud on näidanud, et maasikas kaitseb emakakaela- ja rinnavähi eest.

Päevase C-vitamiini koguse saab 150 grammist maasikatest.

Maasikas sisaldab nitraate, mis parandavad vereringet ja kasvatavad lihaste hapnikukasutamist. Samas sobib maasikas pärast trenni söömiseks, kuna aitab lihastel taastuda ja annab energiat.

 

 

Maasikas sisaldab 98 protsenti  C-vitamiini, kaks protsenti rauda, kaks protsenti kaltsiumit ja neli protsenti kaaliumit. 100 grammi maasikaid annab 33 kalorit.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles