Kosmose «Bermuda kolmnurk» lööb satelliidid ja teleskoobid rivist välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmose «Bermuda kolmnurk» lööb satelliidid ja teleskoobid rivist välja
Kosmose «Bermuda kolmnurk» lööb satelliidid ja teleskoobid rivist välja Foto: SCANPIX

Maa juures kosmoses on ala, kus satelliitidel ja teleskoopidel probleeme tekib, Rahvusvahelise Kosmosejaama arvutid lakkavad töötamast ja astronaudid on näinud kummalisi valgussähvatusi.

Tegemist on piirkonnaga, mis ametlikult kannab nime The South Atlantic Anomaly, rahvakeeles aga tuntakse seda kui kosmose «Bermuuda kolmnurka», kirjutab news.com.au.

Kui originaalse Bermuda kolmnurga, mis asub Bermuda saare, Puerto Rico loodetipu ja Florida poolsaare lõunatipu vahel, paranormaalseid nähtusi lõpuni tõestada ei ole suudetud, siis kosmiliste paranormaalsuste kohta on kindlad andmed.

Teadlaste sõnul tekitab anomaaliat Van Alleni kiirgusvöönd. Tegemist on kosmilise kiirgusega, mis on Maa ümber ja ulatub Maast 200 – 70 000 kilomeetri kaugusele. On sisemine kiirgusvöönd ja välimine kiirgusvöönd, mis on poolringi kujulised.

Kiirgusvööndid koosnevad laetud osakestest, mida hoiab paigal Maa magnetväli.

Itaalia teadlastemeeskond tegeles kosmose «Bermuuda kolmnurga» täpse ala välja arvutamisega ning leidis, et sisemistes kihtides on kiirgust vähem kui välimistes kihtides. Anomaalia on tugevaim Maale lähemale jäävatel aladel,

Kiirgusanomaalia liigub aeglaselt kiirusega 34 kilomeetrit aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles