Santa Barbara massimõrvar oli «Näljamängude» abirežissööri poeg

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noormees, keda kahtlustatakse California ülikooli juures kuue inimese tapmises, oli filmi «Näljamängud» abirežissööri poeg Elliot Rodger.

Rodgerid avaldasid meediale sõnumi perekonna advokaadi Alan Shifmani vahendusel, kirjutab People. Shifman esindab Ellioti isa Peter Rodgerit, kes oli 2012. aasta kassahiti «Näljamängud» abirežissöör.

«Rodgerite perekond tunneb sügavalt kaasa perekondadele, keda see kohutav tragöödia puudutas,» seisis pressiteates. «Meil on sõnuseletamatult valus ja oleme südames kõigiga, kes sellega seotud olid.»

Advokaadi sõnul muretses perekond viimastel nädalatel Ellioti pärast ja teatas tema häirivatest Youtube'i videotest politseile. Politseinikud kuulasid Ellioti üle ja leidsid, et noormees «on viisakas ja lahke», ütles Shifman ABC Newsile. Shifman ütles ka, et Rodgeriga võttis eelmisel nädalal ühendust sotsiaaltöötaja.

Kuigi advokaat nimetas tulistajaks Rodgeri, pole Santa Barbara ametnikud kahtlusaluse nime veel avaldanud.

Rodger postitas oma viimase video Youtube'i mõned tunnid enne tulistamist, lubades naistele kätte maksta. Nimelt süüdistas ta naisi oma «üksilduses, tõrjutuses ja täitmata ihades». Kuueminutilises klipis kurdab Elliott, et naiste süül on ta masenduses 22-aastane neitsi: «Tüdrukud andsid oma kiindumuse, seksi ja armastuse teistele meestele, kuid mitte kunagi mulle. See on ebaõiglane... Ma olen täiuslik kutt, kuid sellegipoolest valite te minu, ülima džentelmeni, asemel need ärritavad mehed.»

Musta BMWga sõitnud Elliot Rodger tulistas reede õhtul kella poole kümne ajal Santa Barbaras California ülikooli läheduses poolautomaatrelvast juhuslikke möödujaid, enamjaolt tudengeid. Santa Barbara maakonnašerifi sõnul toimus politseinike ja Rodgeri vahel tulevahetus, misjärel sõitis mees minema ja põrkas vastu pargitud autot. Politseinikud leidsid Rodgeri oma autost surnult, kuulihaavaga peas. Veel pole teada, kas kahtlusalune suri politsei kuulist või lasi ta end ise maha.

Vaata ka «Reporteri» uudislõiku:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles