Uuring: Alexanderi tehnika aitab vabaneda kroonilisest seljavalust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexanderi tehnika aitab vabaneda kroonilisest seljavalust
Alexanderi tehnika aitab vabaneda kroonilisest seljavalust Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannia Southamptoni ja Bristoli ülikoolide teadlaste sõnul aitab Alexanderi tehnika vabaneda krooniliselt seljavalust.

Uurijad võrdlesid aasta jooksul rohkem kui 500 seljavalu all kannatnud patsiendile tehtud erinevate teraapiate mõju, kirjutab British Medical Journal.

Tulemused näitasid, et alternatiivteraapiat, Alexanderi tehnikat saanud patsientidel oli selle aja jooksul tugevaid seljavalusid keskmiselt kolmel päeval, siis muud ravi, sealhulgas ka tabletiravi saanutel 21 päeval.

Arstide sõnul on lääneriikides istuva ja väheliikuva eluviisi tõttu aasta-aastalt suurenenud seljavalude käes kannatavate inimeste arv.

Alexanderi tehnika on inimese sünnipärase ökonoomse kehakasutuse taastamise meetod. See tehnika on oma nime saanud selle looja, Austraalia näitleja Frederick Matthias Alexanderi järgi (1869 – 1955).

Inimese kui psühhofüüsilise terviku tähtsust rõhutav tehnika õpetab vabanema elu jooksul  kuhjunud valepingetest – ja harjumustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles