Venelased: prints Charles ei sobi kuningaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Charles
Prints Charles Foto: SCANPIX

Briti prints Charles võrdles Venemaa presidenti Vladimir Putinit Ukrainas toimuva tõttu natsi-Saksamaa diktaatori Adolf Hitleriga.

See võrdlus tekitas venelastest viha ning Venemaal ollakse arvamusel, et sellise seisukoha tõttu ei sobi prints olema tulevikus Briti troonil, kirjutab Daily Mail

Venemaa välisministeerium nimetas printsi sõnavõttu solvanguks.

Londonis resideeruvad Vene diplomaadid nõudsid Briti kolleegide käest selgitust.

Välisministeeriumis leidiski aset kohtumine Briti ja Venemaa diplomaatide vahel. 40 minutit kestnud üritus oli jahe ning ühisele seisukohale ei jõutud.

Briti diplomaatide sõnul püüab Venemaa Ida-Ukrainas olukorda destabiliseerida ning 25. mail aset leidvatesse Ukraina presidendivalimistesse sekkuda.  

Venemaa Putinit pooldav meedia kirjutas, et Briti kuninglikul perel olid pikaajalised sidemed natsidega.

Putini biograaf võttis omalkorda sõna ning ütles, et tema arvates ei tegele Putin anastamisega ning tal ei ole maailmavallutusplaane nagu oli Hitleril.

Samuti soovitati printsil «jääda oma liistude juurde» ehk tegeleda esindamiste ja lintide läbi lõikamiste, mitte aga poliitikasse sekkumisega.

Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Aleksander Lukaševitš küsis avalikult, kas prints Charles on ikka kuningaks sobiv, kui selliseid Hitleri remarke loobib.

«See seisukoht ei ole sobilik Briti troonipärijale ja tulevasele kuningale. Nõudsime selgitust, miks prints seda ütles. Paistab, et britid levitavad Venemaa vastast propagandat,» lausus Lukaševitš.

Venelased viitasid ka sellele, et Hitleril oli 1930. aastatel sõpru Briti kuningliku pere liikmete seas ning prints Charlesi poeg, prints Harry on mitmel korral poseerinud natsivormis.

Venelased tuletasid brittidele meelde, et Nõukogude Liit kaotas natsi-Saksamaa vastu sõdides 26 miljonit inimest ning Briti kunagine peaminister Winston Churchill rõhutas, et just tänu venelastele suudeti Teise maailmasõja ajal natsidest jagu saada.

«Venemaa tsaariperekond ja Briti kuninglik perekond on omavahel suguluses ning ka seda fakti ei tohiks unustada,» lisaisd venelased.

Briti kuninganna Victoria kaks lapselast abiellusid Vene tsaariperekonda.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles