Gogol Bordello Tallinna kontserdi erikülaliseks on katalaani bänd Che Sudaka

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katalaani bänd Che Sudaka
Katalaani bänd Che Sudaka Foto: promo

Juba järgmisel esmaspäeval, 26. mail, esineb Tallinnas mustlaspunkansambel Gogol Bordello eesotsas karismaatilise laulja Eugene Hütziga. Erikülalisena astub Rock Café lavale katalaani bänd Che Sudaka.

Che Sudaka sai alguse 2002. aastal, mil kohtusid neli paberiteta immigranti - Leo (vokaal ja hispaania kitarr), Kachafaz (vokaal), Cheko (akordion, löökpillid) ja Jota (kitarr) - kaks argentiinlast ja kaks kolumbialast. Tol ajal oli Barcelona justkui üheks suureks mestizo stiili viljelevaid bände täis pajaks, kuid väga vähesed neist ansamblitest on jõudnud suurtele lavadele ja rahvusvahelisele tasemele.

Üle kümne aastaga on Che Sudaka esinenud muusikafestivalidel sh. Fuji, Womad ja Sziget üle kolmekümnes riigis, andes üle tuhande kontserdi ning võitnud publiku südamed ja muusikakriitikute poolehoiu nii Euroopas, Ameerikas kui Aasias. Nende esinemisi saadab alati kindel edu - ansambli uskumatu energia laval, kombinatsioon cumbia’st, ska’st ja punk-muusikast, sügava sõnumiga lood ning vahetu suhtlemine publikuga muutsid Che Sudaka mestizo-muusika lipulaevaks nii Hispaanias kui ka mujal maailmas.

Nende looming on saanud justkui juhtmotiiviks tervele immigrantidest koosnevale mitmekultuurilisele põlvkonnale.

«Vaadates tagasi enda ansambli teekonnale, võime kinnitada, et on küll võimalik alustada tänavatel esinemisest ja jõuda välja maailma suurimate festivalideni. Sa võid tõepoolest suuta kindlustada endale karjääri selles halastamatus ja karmis meelelahutusäris ning samal ajal jääda täiesti sõltumatuks ja iseseisvaks,» ütlesid muusikud, kes nimetavad enda bändi stiili Lõuna-Ameerika fusion cumbia-ska-pungiks.

Che Sudaka on üks väheseid mestizo-artiste, kes hispaania keeles laulab. Bändil on ilmunud seitse albumit, hetkel töötavad ansambli liikmed uue kauamängiva kallal, mis peaks ilmavalgust sellel aastal nägema. Ning kuigi nende viimase aja loomingus võib kõlada popmuusika elemente, jääb Che Sudaka truuks originaalsele mestizo-muusikale, mis on ehtne sulam hispaania kitarri võluvast kõlast ja cumbia-rütmidest.

Võib öelda, et Che Sudaka pidevalt arendab ja rikastab oma muusikat, kuid samas ei kaota ära oma spontaansust, punk-bändi allumatut loomulikkust ning live-esinemiste punk-olemust. «Mõneti staatilise mestizo-stiiliga saab teha nii mitmeidki uusi ja põnevaid asju,» on muusikud kindel.

Che Sudaka esineb koos Ameerika ansambliga Gogol Bordello juba järgmisel esmaspäeval, 26. mail Tallinnas, Rock Cafés. Kontsert toimub Gogol Bordello maailmaturnee «Gonzo Turbo Auto Pilot Tour» raames.

Piletid on müügil Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee ja kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, Selverites ning valitud Eesti Posti kontorites üle Eesti.

Täna õhtul avab Rock Cafe uksed kell 19:00, kontsertprogramm algab kell 19:40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles