Eestlanna kokteil «Under the Clouds» jõudis kokteilide maailmameistrivõistluste finaali

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal Moskvas toimunud Bacardi Legacy kokteilide segamise maailmameistrivõistlustel (Bacardi Legacy Global Cocktail Competition) pääses kaheksa parema hulka Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni Koolituskeskuse juhi Angelika Larkina loodud kokteil «Under the Clouds» (Pilvede all).

Võistluse võitis Suurbritanniast pärit Tom Walker´i kokteil «Maid in Cuba»

«Emotsioonid on väga ülevad, seitse kuud järjepidevat tööd tasus ära! Esimese eestlasena, kes kunagi Bacardi Legacy maailmameistrivõistlustel osalenud on, tundsin suurt vastutust esindada Eesti alkoholikultuuri väärikalt ja võimalikult heal tasemel. See, et minu loodud kokteil jõudis nii tihedas konkurentsis kaheksa parema kokteili hulka, tundub veel endalegi nagu unenägu,» ütles Angelika Larkina.

Kokteili «Under the Clouds» inspiratsiooniks oli Eesti üks menukamaid seriaale «Pilvede all», mille järgi sai valitud ka kokteili nimi.

Angelika Larkina sõnul pühendas ta kokteili eesti naisele, kes on tugev, ilus, vahel irooniline, särtsakas ja loomulikult ka magus.

Võistluse ellukutsuja ja Bacardi saadiku David Cordoba sõnul oli tänavune finaal väga tugev ja kõik finalistid paistsid silma oma kõrge tasemega.

Cordoba sõnul eristus Angelika teistest võistlejatest oma fenomenaalse oskusega tutvustada läbi kokteili väga oskuslikult ja meeldejäävalt paljude jaoks tundmatut ja väikest Eestit.

Žürii valis poolfinaalis 27 võistleja hulgast välja kaheksa paremat, kes pääsesid lõppvõistlusele ja pretendeerisid Bacardi Legacy maailmameistri tiitlile. Kaheksa parema hulka jõudsid Eesti, Austraalia, Küprose, Uus-Meremaa, Hiina, India, Suurbritannia ja Araabia Ühendemiraatide tippbaarmenide kokteilid.

Kokteili «Under the Clouds» retsept:  4 cl Bacardi Superior heledat rummi, 1 cl Martini Rosato vermutit, 2 cl Gustav Arctic Cloudberry (muraka) likööri, 2 baarilusikat suhkrut, 1 cl värsket laimimahla ja apelsini koort. 

Kokteili valmistamiseks tuleb kõik koostisosad valada eelnevalt jahutatud šeikerisse, mis on täidetud jääkuubikutega vähemalt kolmveerandi ulatuses. Samuti lisada šeikerisse üks apelsinikoore viil (ilma koore valge osata). Šeikida korralikult ja kurnata eeljahutatud serveerimis­klaasi. Enne kaunistamist piserdada teisest apelsinikoore tükist (koore valge osaga) kokteili pinnale eeterlike õlisid. Selleks tuleb võta apelsini koore tükk sõrmede vahele nii, et koore välimine osa oleks suunaga kokteili poole ja kergelt pressida. Seejärel tuleks apelsinikoore välimise osaga tupsutada üle ka klaasi servad ja jalg.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles