Venemaa turistid väldivad Austriat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa turistid väldivad Austriat. Fotol Viini kesklinn
Venemaa turistid väldivad Austriat. Fotol Viini kesklinn Foto: SCANPIX

Austria turismiametnike andmetel on järsult vähenenud seda riiki külastavate Venemaa turistide arv.

Venemaa turiste on vähem nii pealinnas Viinis kui ka teistes venelaste seas populaarsetes Austria linnades, edastab The Local.

Vähenemist on märgata venelastele suunatud kaupade ja teenuste ostmises ja kasutamises.

«Venemaalt pärit turistide ja ostjate arv on viimasel ajal märgatavalt vähenenud,» sõnas eksklusiivse moemaja Popp&Kretschmer omanik Rainer Trefelik.

Osa Austria ärimehi on veendunud, et vene turistide arvukuse kahanemise põhjuseks on Venemaale Ukraina kriisi pärast kehtestatud sanktsioonid. Oma osa mängivad ka pankadele määratud sanktsioonid, mille tõttu need ei väljasta jõukatele enam suure limiidiga krediitkaarte.

Austria Kaubanduskoja esindaja Erwin Pelleti sõnul on olukord murettekitav.

Kaubanduskoja andmetel tõid Venemaa turistid aastas Viini äridesse 60 miljonit eurot.

Samuti kasutasid venelased agaralt Austria ööbimiskohti – aastas oli keskmiselt 70 000 ööbimist. Võrreldes möödunud aastaga on venelaste ööbimiste hulk kahanenud kümne protsendi võrra

Oletatakse, et venelased ei soovi Austriat külastada ka selle tõttu, et nad tunnevad end Euroopas ebapopulaarsena. Oma rolli aga võib mängida ka asjaolu, et selle aasta Eurovisiooni lauluvõistluse võitis Austria esindaja, habemega naine Conchita Wurst.

Venemaal kehtestati möödunud aasta suvel seadus, mis keelab alaealiste seas homopropaganda tegemise. Venelaste arvates ollakse Euroopas aga liiga homosõbralikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles