Janika Mölder otsib jaaniööl jaaniusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janika Mölder
Janika Mölder Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

«Minu jaoks tähendab jaanilaupäev vaba päeva selles suures töömaailmas,» ütleb iluvõimlemistreener Janika Mölder, lisades: «Armas päev!»

Jaanipäeval, ehk 24. juunil, läheb noorte iluvõimlejate treeninglaager Ahjal, kus Mölder praegu ametis, jälle edasi.

Nime järgi «Janika» Mölder end puudutatuna või eriliselt ei tunne: «Ma arvan, et mitte, jäägu see päev ikka Jaanidele,» ütleb ta naerdes.

Jaanipäeva tähistamise juurde käib Mölderi peres meeldiv seltskond, hea söök ja ka jaaniussikeste otsimine. «Mulle meeldib, et saab korralikult kõhu täis süüa, sellist oma kodu toitu ja grillida. Kindlasti hüppame ka üle lõkke,» lausub ta.

«Olen jaaniööl käinud otsimas jaaniussikesi, kuna meie pere üks suvekodu asub Rõuges, siis uskuge või mitte, olen igal aastal leidnud jaaniussikese! Seal neid kuigipalju on ja nad tõesti helendavad. Kui sellise leian, siis usun, et tuleb õnnelik aasta. Ma ei julge seda karvast ussikest küll kätte võtta, kuid lapsed on võtnud,» räägib Mölder.

Samuti loodab Janika Mölder jaanipäeval vihmavaba ilma: «Kuna meil siin Ahjal on kaks päeva kõvasti vihma kallanud, siis ma loodan, et ta tegi selle paar päeva varem ära, nii et jaanipäev on kuiv. Loodan vähemalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles