Järjest enam naisi kurdab seksiisu kadumise üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksi-isu kadumise üle kurtsid ligi pooled küsitluses Finsex osalenud naisvastajad.
Seksi-isu kadumise üle kurtsid ligi pooled küsitluses Finsex osalenud naisvastajad. Foto: SCANPIX

Kolmekümne aastaga on inimeste suhtumine seksi küll tunduvalt vabameelsemaks muutunud, kuid samas on sagenenud ka probleemid. Järjest rohkem naisi kurdab seksiisu kadumise üle,  selgus ulatuslikust Soomes tehtud uuringust Finsex.

Seksiisu vähenemine oli kõige levinum seksuaalhäire 18–59-aastaste naiste hulgas, olles probleemiks ligi pooltele uurimuses osalenud (vaba)abielus elavatele naisele.

Samas kurtis seksiisu alanemise üle vaid iga kümnes küsitluses osalenud mees.

Kooselavate paaride vahekordade arv oli uuringu järgi kümne aastaga kahanenud umbes viiendiku võrra. Kõige suurema tagasilöögi oli saanud aktiivsete 30-40-aastaste paaride seksuaalelu.

Ehkki nad tegelesid seksiga aktiivselt kooselu alustades, on nad praegu vahekorras kord nädalas. Samas sooviksid nii naised kui mehed nädalas vähemalt kahte vahekorda.

Harv suguelu ei tekitanud paaridele siiski mingeid tõsisemaid probleeme, sest küsitluses osalenute ütlustest selgus,et masturbeerimine oli nii naiste kui meeste seas kümne aastaga tunduvalt kasvanud.

Märkimisväärselt oli nende aastate jooksul kasvanud ka naiste seksuaalpartnerite arv. Kui keskmisel soomlannal oli 1971. aastal kaks partnerit, siis aastaks 2007 oli seksuaalpartnerite arv kuuekordistunud, ületades tunduvalt Euroopa keskmise.

Küsitluses osales 2590 vastajat ning tulemusi võrreldi Norras, Suurbritannias, Prantsusmaal, Portugalis, Šveitsis, Hispaanias, Itaalias ja Kreekas läbi viidud analoogsete uuringute andmestikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles