Sudaani islamistlik kohus määras kristlasest naisele surmanuhtluse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sudaani islamistlik kohus määras kristlasest naisele surmanuhtluse
Sudaani islamistlik kohus määras kristlasest naisele surmanuhtluse Foto: SCANPIX

Aafrika riigis Sudaanis määras kohus ühele naisele surmanuhtluse poomise läbi, kuna ta ei nõustunud loobuma kristlikust usust ja hakkama moslemiks.

27-aastasele Meriam Yahia Ibrahim Ishagile määrti ka 100 kepihoopi abielurikkumise eest, kuna ta oli abiellunud kristlasest mehega, edastab AFP.

Islam ei luba moslemil kristlasega abielluda.

Inimõigusaktivistide sõnul on naine kaheksandat kuud rase.

«Me andsime sulle kolm päeva järelemõtlemiseks, kuid sa ikka ei nõustu islamiga. Selle tõttu tuleb sind üles puua,» sõnas Khartoumi kohtu kohtunik Abbas Mohammed Al-Khalifa.

Ishag võtis kohtu otsuse vastu emotsioonideta.

Naisele määrati surmanuhtlus islamistliku sharia seaduse põhjal. See kehtib Sudaanis alates 1983. aastast. Enamik sudaanlasi on moslemid, vähesel määral on ka kristlasi.

Inimõigusorganisatsioon Amnesty International nimetas kohtuotsust kohutavaks ja inimõigusi eiravaks. Nende andmetel kasvatati naist kristlaseks ning ta ei ole kunagi moslem olnud.

Kohaliku meedia andmetel ei viida kohtuotsust siiski enne täide kui ta on lapse ilmale toonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles