Viggo Mortensen kritiseeris «Sõrmuste isanda» filme karmide sõnadega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aragorn (Viggo Mortensen) ja Gandalf (Ian McKellen) on «Sõrmuste isanda» triloogia kesksed tegelased
Aragorn (Viggo Mortensen) ja Gandalf (Ian McKellen) on «Sõrmuste isanda» triloogia kesksed tegelased Foto: Postimees.ee

Peter Jacksoni «Sõrmuste isanda» filmides Aragorni kehastanud näitleja Viggo Mortensen sõnul on frantsiisi teine ja kolmas osa paras pudru ja kapsad.

Mortensen usub, et kui «Sõrmuste isanda» esimene film poleks edukaks osutunud, oleks järgnevad osad otse DVD-le pandud, kirjutas The Telegraph.

«Ma ei usu neid, kes väidavad, et nad olid kindlad «Sõrmuste isanda» edus. Neil polnud sellist tunnet enne, kui nad olid näinud filmi esimest 20 minutit 2001. aasta Cannes'i filmifestivalil,» ütles Mortensen.

«Nad olid suures pahanduses ja Peter oli sellele palju raha magama pannud. Ametlikult võis ta öelda, et ta oli 2000. aasta detsembriks töö lõpetanud ja kogu triloogia filminud, kuid tegelikult olid teine ja kolmas osa paras pudru ja kapsad. Need olid väga lohakalt tehtud - need lihtsalt polnud valmis. Need vajasid tohutul hulgal kordusvõtteid, mida me tegimegi, aasta aasta järel. Kuid talle poleks mingil juhul lisaraha antud, kui esimene film poleks nii edukaks osutunud. Teine ja kolmas film oleks läinud otse videole,» rääkis ta.

«Peter oli alati tehnoloogianohik. Kui tal tekkis viimaks võimalus oma ideid teostada ja tehnoloogia tegi suure arenguhüppe, ei vaadanud ta kordagi tagasi. Esimeses filmis olid tõesti Rivendell ja Mordor tehtud eriefektidega, kuid nendes oli teatud orgaaniline kvaliteet. Näitlejad näitlesid üksteisega ja tõelistel maastikel. Teine film oli minu maitse järgi liialt üles puhutud ja kolmandas filmis oli juba väga palju eriefekte. See oli suurejooneline, aga kõik esimese filmi nüansid läksid teises ja kolmandas järk-järgult kaduma. «Kääbiku» esimese ja teise filmiga on seesama asi, aga kümnekordselt,» seletas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles