Väike elevant ei lahkunud oma surnud ema kõrvalt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike elevand ei lahkunud oma surnud ema kõrvalt
Väike elevand ei lahkunud oma surnud ema kõrvalt Foto: SCANPIX

Põhja-Keenias Sambarus leidis aset juhtum, milles viie kuu vanune elevandipoeg ei tahtnud lahkuda ema kõrvalt, kes oli surnud.

Emane elevant suri soolenakkuse tagajärjel, edastab Daily Mail.

Loomakaitsjate sõnul oli noor elevant ema surnukeha kõrval kogu öö.

Loomakaitsjad organisatsioonist David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT), Keenia looduskaitseametist ja organisatsioonist Save the Elephants jälgisid väikelooma, et kiskjad teda ei ründaks. 

Varahommikul tegid nad talle uinutava süsti, et teda saaks ära transportida. Elevandipoeg viidi Sambaru lennuväljale, kus ta pandi lennukile ning transporditi Nairobisse elevandipoegade orbudekodusse, mis kuulub DSWTle.

Väike elevant sai nimeks Sokotei. Lennureisil oli elevandil tekkinud veepuudus ning talle anti Nairobi otsekohe vett ja piima.

See päästeoperatsioon oli osa DSWT projektist,milles päästetakse orvuks jäänud elevante ja kasvatatakse loodusesse tagasi viimiseks.

«Kui Sokotei on õiges vanuses  viiakse ta loodusesse tagasi. Seal aidatakse tal liituda mõne elevandikarjaga, õpetatakse mida süüa ning kuidas olla elevant looduses,» sõnas DSWT juht Rob Brandford.

Ta lisas, et loodusesse tagasi minek on pikk protsess ja see sõltub sellest, mis vanuses oli elevant kui ta orvuks jäi. Väga noorena orvuks jäänud elevantidel kulub  7 – 8 aastat enne kui ta looduses iseseisvalt hakkama saab.

Möödunud aastal päästis DSWT ligi 50 elevanti, kuid päästmist vajavate elevantide arv kasvab iga aastaga, kuna salaküttimist esineb aina enam.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles