Mihkel Raud poliitikasse astumisest: oli selline tunne nagu oleks kuskilt litsimajast välja tulnud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud
Mihkel Raud Foto: SCANPIX

Multitalent ja avaliku elu tegelane Mihkel Raud otsustas hiljuti astuda poliitikasse ning liitus Sotsiaaldemokraatliku erakonnaga.

«Inimese võime kainelt analüüsida kaob aastatega,» kostis Mihkel Raud saates «Pealtnägija».

Raud leiab, et inimene on arg, kui talle võiks saada osaks suur rahva armastus, aga ta ei julge seda kontrollida: «Lugesin endast lehest artiklit ja mõtlesin, et issand kui arg ma olen.»

«See on esimene kord kui keegi mind erakonda ei kutsunud. Jalutasin nende peakontorisse ja küsisin paberit.»

Peapõhjuseks nimetab Raud seda, et tal on elus läinud hästi ja olnud edukas. Aga ei ole eriti geniaalne või andekas, üle mõistuse usin.

«Olen edukas olnud, väga paljud inimesed on minusse uskunud ja olen kuulnud, et neil ei lähe nii hästi. See, et see kõlab väheusutavalt, on teine põhjus, miks nii otsustasin. Olen inimestele oma edu eest võlgu,» lisas Raud.

«Oleme seda loomulikult ka Liinaga arutanud. Minu abikaasa ei olnud siis sündinud, kui ma juba olin Marju Lauristini fänn. Ta oli minu jaoks nagu tõeline rokkstaar, kui ta lavale astus,» selgitas Raud.

«Võib olla see oli mingi kaval taktiga, aga Liina pigem ütles, et ära tee seda,» kostis Raud, et nad kaasaga arutasid seda teemat enne küll ja veel.

Juhul kui Raud leiab, et sotsid peaksid veel midagi rumalat tegema, siis kavatseb mees neid fileerida küll.

Raud rääkis saates, et on arvestanud ka sellega, et ebaõnnestub selles ametis ja see võib olla ka tema suurim viga.

Mis sotsid Rauale lubasid?

«Mul ei ole midagi lubatud. Mul on võimalus nimekirjas kandideerida. Seal on sisedemokraatlik kõik ning kõrgemat kohta kuskil ei lubata.

Kui ma Ahtri Sotsiaaldemokraatide kontorist välja tulin, siis ma üritasin end varjata, et ega jumala eest mind keegi ei näe. Oli selline tunne nagu oleks kuskilt litsimajast välja tulnud või oleks sooritanud kohutava kuriteo. Hakkasin mõtlema, miks see nii on,» kirjeldas Raud esimest käiku.

Telesaadete tegemist jätkab niikaua kui hakkab kandideerima ja võib-olla osutub valituks: «Minu silmis pole vahet, kuhu ma kuulun. Küsimuste esitamise õigus laieneb absoluutselt kõigile inimestele.»

Vaata kogu intervjuud SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles