Pildid: Cannes´i filmifestivali avafilm on Monaco vürstinnast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaal Cannes`si algas täna iga-aastane filmifestival ning selle aasta avafilmiks on draama «Grace of Monaco», mis räägib kunagisest Hollywoodi staarist Grace Kellyst, kellest sai Monaco vürstinna.

Cannes´is toimus täna hommikul pressile mõeldud seanss, õhtul on punase vaiba üruitusena esilinastus, kirjutab BBC.

Filmikriitikute sõnul on tegemist kostüümidraamaga, milles on stiili, kuid selle muudab maitselagedaks pingutus näidata seal komöödiat.

Pressilinastusel oli saalist kosta naeruturtsatusi.

Režissöör Oliver Dahani filmi fookuses on Grace Kelly elu 1960. aastatel, mis ta oli küll Monaco vürstinna, kuid tahtis tagasi Hollywoodi pöörduda.

Filmis kehastab vürstinna Grace`i Nicole Kidman, ta abikaasat vürst Rainieri Tim Roth. Veel näeb kesksetes osades Robert Lindsayd, Paz Vegat ja Derek Jacobit.

Enne pressilinastust oli staaride fotosessioon.

Filmikriitiku Fionnuala Halligani sõnul on «Grace of Monaco» puhul tegemist «europudinguga», mis on filmi «Puhkus Roomas» viletsa koopiaga üle valatud.

Samas aga ülistab ta Kidmani, kes sellest «supis» püüab siiski midagi luua.

Kriitik Stephen Daltoni arvates tekitab see film rohkem draamat vaatajate seas kui seda on ekraanil näha.

«Kas tõesti on võimalik nii mahlakast teemast teha igav film? Nagu näha on küll,» edastas Dalton.

Uus film sai kriitikat ka Monaco vürstiperekonnalt, kuna see olevat väga ebatäpne.

Selle aasta Cannes`i filmifestivalil kandideerivad peaauhinnale Palme d`Orile 18 filmi. Auhinna saaja tehakse teatavaks 24. mail.

Cannes`i filmifestivali lõpufilmiks on režissöör Sergio Leone 1964. aasta spagetivestern «A Fistful of Dollars», millel täitub 50. aastapäev.

Festivali plakatil on Marcello Mastroianni Federico Fellini 1963. aasta filmist «8 ja pool».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles