Festival Tallinn Music Week sai Inglismaa olulisimalt talendifestivalilt Tallinna tutvustamise eest «parima linna-tutvustaja» tiitli

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Music Week 2014: Cash Tomi, Elephants From Neptune, Public Service Broadcasting
Tallinn Music Week 2014: Cash Tomi, Elephants From Neptune, Public Service Broadcasting Foto: Jelena Rudi

Möödunud nädalalõpul Inglismaal Brightonis toimunud muusikafestivali The Great Escape raames peetud muusikaauhindade tseremoonial Yearly Music Convention Awards (YMCA) pälvis Tallinn Music Week parima võõrustajalinna-tutvustaja («Best Host City Champion») tiitli. Teised nominendid olid Berlin Music Week / Berllin, Waves Vienna / Viin, The Great Escape / Brighton ja Reeperbahn Campus / Hamburg.

Tänavust auhinda kommenteerides selgitab The Great Escape festivali juht ning legendaarse Glastonbury festivali programmikoostaja Martin Elbourne, et lisaks hea uue muusika esitlemisele tutvustavad talendifestivalid edukalt ka oma kodulinnasid: «Tallinn Music Week on olnud silmapaistvalt tulemuslik kogu Eesti riigi ning Tallinna linna positiivsel tutvustamisel rahvusvahelisele muusikatööstusele. Tänu linna erinevate põnevate ehitiste ja asukohtade kaasamisele festivalikavva, uuenduslikule restoraniprogrammile ja väliskülalistele korraldatud eriüritustele on Tallinn Music Week igati välja teeninud esmakordselt välja antava parima võõrustajalinna-tutvustaja tiitli.»

Iga-aastaselt väljaantavaid YMCA auhindu on Tallinn Music Week pälvinud ka varem – 2012. aastal toodi koju parima uue tulija auhind (Best New Showcase Festival), 2013. aastal pälvis parima konverentsihotelli auhinna Tallinn Music Weeki pikaaegne partner, TMW konverentsi toimumiskoht Nordic Hotel Forum.

The Great Escape ja YMCA pole ainsad muusikatööstuse organisatsioonid, kes Tallinna muusika- ja kultuurireiside sihtpunktina hindavad.

Soome muusikaagentuuri Fullsteam juht Juha Kyyrö ütleb: «Tallinn Music Weeki ajal tundub, et Tallinn on uus Berliin. Kõik on kohal, kõik on lihtne ja vaimustav.»

Legendaarse Pink Floydi manager Peter Jenner lisab: «Tallinn oli juba keskajal ida ja lääne kaubateede sõlmpunktiks. Samasuguse rolli on Tallinn Music Week tänaseks muusikatööstuses välja võidelnud. Siin loodav muusika on mitmekülgne, kontserdipaigad on võrratud ja tasuta linnalavakontserdid raamatupoodides, galeriides ja kohvikutes on geniaalne idee – kingitus nii linnarahvale kui ka väliskülalistele.»

Tallinn Music Week on Põhja ja Balti regiooni suurim talendiesitlusfestival.

2015. aastal on festivalikuupäevadeks 26.-28. märts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles