Rootsi kroonprintsessi laulatussõrmusel särab 25 briljanti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsessi laulatussõrmus on juveelieksperdi sõnul klassikalises stiilis
Printsessi laulatussõrmus on juveelieksperdi sõnul klassikalises stiilis Foto: SCANPIX

Rootsi kroonprintsess Victoria kandis pulmas lihtsat ja elegantset kleiti ning tema pead ehtis vääriskividega kaunistatud diadeem, mida kandis kuninganna Silvia täpselt 34 aastat tagasi oma pulmas. Millise sõrmuse aga valis peigmees Daniel oma kaunile kaasale?

«Kroonprintsessi laulatussõrmus sobib stiililt kihlasõrmusega väga hästi kokku,» ütles Aftonbladetile Bukowski oksjonifirma juveeliekspert Johanna Isacsson.

Tema sõnul on kolmekaraadine sõrmus kaunistatud kokku 25 väikese ümmarguse briljandiga.

«Sõrmuse valik on klassikaline, hästi õnnestunud,» ütles Isacsson. Sõrmuse hinnaks pakkus ta 8000-10 000 eurot (125 000-154 000 krooni).

Victoria pulmakleidi õmbles moekunstnik Pär Engsheden. Materjaliks oli disainer valinud ühe oma lemmik-kangastest: kuningliku duchesse-siidi.

Pruutkleidi neljameetrisel gipüürpitsist slepil on pikk ajalugu: algselt õmmeldi see kuningas Karl XVI Gustafi vanemale õele, printsess Birgitale. Tema pruutkleidi külge kinnitati see väikeste nööpidega, kuninganna Silvia Christian Diori moefirmas valminud pulmakleidi külge aga lausa õmmeldi.

Ka loor on ajalooline - pärineb see aastast 1857 ja oli algselt õmmeldud kuningas Oskar II mõrsjale, kuninganna Sofiale.

Loori on kandnud nii Victoria ema kuninganna Silvia kui ka tema tädid, kuninga õed printsess Desiree ja printsess Christina.

Kõige silmatorkavam aksessuaar kroonprintsessi rõivastuses aga oli pruudi kuldne, pärlitega kaunistatud kameediadeem. Sama diadeemi on kandnud oma pulmas nii kuninganna Silvia kui ka kuninga õed Birgitta ja Silvia. Samas oleks Victoria võinud soovi korral kanda ka oma tädi printsess Liliani briljantdiadeemi.

Täna alustavad Victoria ja Daniel kahe kuu pikkust suvepuhkust. Kuhu pruutpaar täpselt reisib, on Rootsi kuningakoja kiivalt varjatud saladus. Avalikkuse ette astub Victoria aga alles 21. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles