Laulupeol on vihmavarjud ja piknikukorvid keelatud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmavarjud.
Vihmavarjud. Foto: Mari Luud / Õhtuleht

Laulu- ja tantsupeo sisekorraeeskiri keelab ürituse külastajatel ja osalistel territooriumile kaasa võtta muuhulgas vihma- ja päikesevarje ning piknikukorve.

Peoterritooriumile on keelatud kaasa võtta esemeid, mis võivad ohustada turvalisust või takistada etenduse jälgimist, sh vihma- ja päevavarjud, piknikukorvid, suuremõõdulised foto/videostatiivid jms, seisab sisekorraeeskirjas.

Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse teabejuht Sten Weidebaum selgitas, et vihma- ja päevavarjud ning piknikukorvid on näited suuregabariidilistest esemetest, mis takistavad teistel kontserti jälgimast või seal osalemast. «Kui me istume murul ja keegi meie ees avab kas vihma- või päevavarju, pole selle tagant enam midagi näha. On hea, kui inimesed teaksid kaasa võtta vihma tarbeks jopesid, keepe ja muud sellist, mis ei takista kaaslasi pidu jälgimast.

«Samamoodi on suur ese piknikukorv. Kindlasti me ei räägi toidu keelamisest, seda võib ikka kaasa võtta, aga mitte nii suures pakendis. Mõelge ise, kui suure piirkonna võtab ära 10-20 piknikukorvi. Kui peole võtaks aga korvi kaasa 5000 inimest, siis kas keegi oleks nõus, et tema asemel pääseb peole piknikukorv või ta peab trügima seepärast, et keegi selle kaasa on võtnud?» arutles Weidebaum.

Samuti on eelneva erikokkuleppeta keelatud laulu- ja tantsupeole kaasa võtta professionaalseid foto- ja videosalvestusseadmeid.

«Fotoaparaate ei hakata kelleltki ära korjama. Kes on elukutselised fotograafid, neil tuleb teha eelnevalt kokkulepped korraldajatega. Meie palve on, et inimesed ei tassiks kaasa suurtes kogustes statiive, objektiivide komplekte - just gabariitide pärast. Et keegi ei seaks keset publikuala üles mingit väikest salvestusstuudiot,» näitlikustas ta.

Keelatud on ka klaas-, plekk-, plastik- või muud anumad, mille sisu või purunemine võivad teiste turvalisust ohustada. Weidebaum selgitas, et ka pudelite keeld on turvakaalutlusel. «Me ei tea, mis vedelikke neis kaasa veetakse. Originaalpakendis suletud mittealkohoolsed plastpudelis joogid on lubatud,» kinnitas Weidebaum.

Peole ei tohi tulla ka rulluiskude, rulade, jalgrataste ega lemmikloomadega.

Sisekorraeeskirjas on ühtlasi määratud, et keelatud esemeid hoiule ei võeta. Weidebaum tõdes, et turvanõuete tõttu pakihoidu üritusel korraldada ei saa. «Seetõttu oleks väga kurb, kui keegi tuleb sinna oma suure piknikukorvi või vihmavarjuga ja ta sealt tagasi saadetaks, sest väravas seda enam kuhugi panna ei ole.»

Weidebaumi sõnul olid üsna sarnased sisekorraeeskirjad ja turvanõuded ka 2011. laulupeol. «Seda ei tehta õelalt piiramise pärast, vaid ühistest huvidest lähtuvalt,» kordas ta.

Sisekorraeeskirjas on kirjas ka keelatud tegevused territooriumil, muuhulgas kaklemine, varastamine, röövimine, vandalism ja prügi mahaviskamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles