Põhja-Korea nimetas Barack Obamat «mustaks ahviks»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

Põhja-Korea uudisteagentuur KCNA kasutas sel nädalal USA presidendi Barack Obama kohta üsna vängeid sõnu, öeldes et Obama sarnaneb «jubeda musta ahviga».

Varem oli Põhja-Korea meedia tembeldanud Lõuna-Korea presidendi Park Geun-hye «vanaks prostituudiks», edastab Huffington Post.

Põhja-Koreas toimuva kohta blogi pidava ameeriklase Josh Stantoni sõnul seisis Obama kohta avaldatud kirjutises ka järgmine lause: «Obama peaks elama ahvina Aafrika loodusloomaaias ning toituma tema uudistajate poolt talle visatud toidujääkidest».

Lisaks mainiti kirjutises, et Obama on segavereline, kelle esivanemad on kahtlased.

Washington Post avaldas, et KCNA sellised kirjutised USA presidendi kohta ei ole üllatavad. Põhja-Korea ideoloogia on rassiline puhtus ning need põhjakorealannad, kes rasestuvad väljapool kodumaad, sunnitakse aborti tegema.

Hoolimata Põhja-Korea üsna isolatsioonis olemisest, tuntakse seal siiski välismaalima vastu huvi.

Selle aasta veebruaris avaldas ÜRO raporti inimõiguste rikkumise kohta Põhja-Koreas. Põhja-Korea vastas sellele omapoolse raportiga, milles nimetas USAd «maailma suurimaks inimõiguste rikkujaks», kuna selles riigis on suur tööpuudus ning palju relvavägivalda ja mõrvu.

«USAs elamine võrdub põrgus elamisega,» seisis raportis.

Veel rõhutati, et kui Barack Obama elab luksuses ja teeb kalleid lennureise, siis enamik ameeriklasi nälgib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles