Pidu Stockholmi kuningalossis vältas varaste hommikutundideni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonprintsess Victoria ja prints Daniel Stockholmi kuningapalees tantsimas.
Kroonprintsess Victoria ja prints Daniel Stockholmi kuningapalees tantsimas. Foto: SCANPIX

Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Danieli eilne pulmapidu Stockholmi kuningalossis kestis koidikuni, ajakirjanike sõnul lahkusid näiteks kuningapaar ja printsess Madeleine alles kell viis hommikul, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kohalviibijate sõnul oli peo õhkkond ainulaadne ja väga soe. Paljude arvates oli pulmapeo kõrghetkeks Danieli emotsionaalne kõne oma abikaasale, mis pani pisara poetama ka paljusid teisi peale Victoria. «Armastan sind, Victoria. Olen uhke selle üle, et koos oleme ja nii õnnelik, et saan sinu mees olla,» ütles prints.

Daniel meenutas muu hulgas Victoria reisi Hiinasse, enne mida oli viimane kirjutanud talle 30 kirja – ühe igaks päevaks, mil Victoria ära on.

Kiideti ka kuningas Carl XVI Gustafi kõnet oma tütrele. «Olen sinu isa ja sina oled minu armas tütar. Mu suurim lootus on näha sind rõõmsa ja õnnelikuna. Mulle ja su emale on iseenesestmõistetav, et valid oma kaaslaseks elus südame poolt väljavalitu,» ütles ta.

Kõne alguses tänas kuningas oma abikaasat, kuninganna Silviat toetuse eest, ulatas talle roosi ja suudles teda käele. Lisaks vanima tütre pulmale oli eile ka nende 34. pulma-aastapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles