Viru Folk avalikustas kireva programmi

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Maybe-Maybe» – Super Hot Cosmos Blues Band | Mati Sütt, Janno Reim
telefonihääletuse number 900 7006
Nad on võtnud südameasjaks populariseerida bluusi, mis on kõige eurokaugem eesmärk üldse. Aga nende värskus, stiilsus ja müstilisus annab alust arvata, et just see bänd võib olla üllataja ja lõpuks «Eesti laulu» võita.
«Maybe-Maybe» – Super Hot Cosmos Blues Band | Mati Sütt, Janno Reim telefonihääletuse number 900 7006 Nad on võtnud südameasjaks populariseerida bluusi, mis on kõige eurokaugem eesmärk üldse. Aga nende värskus, stiilsus ja müstilisus annab alust arvata, et just see bänd võib olla üllataja ja lõpuks «Eesti laulu» võita. Foto: Karli Saul / Arno Saar / Õhtuleht

Koos lehekuu saabumisega avaldas kaptenitekülas Käsmus tänavu seitsmendat aastat toimuv festival Viru Folk oma saamiaasta programmi.

Põnevaid saami esinejaid jagub igasse festivalipäeva. Reedel teevad otsa lahti Eesti Kirjanike Liidu Käsmu Loomemaja hoovis luulet ja muusikat põimivad Soome noored saami hurmurid Niillas Holmberg ja Roope Mäenpää, Nicorex Pealaval jätkavad Viru Folgi sündimise süüdlased Angelit ning kaugelt Põhja-Norrast esmakordselt Eestisse saabuv maailma ainus heavy joik band Intrigue.

Laupäeval saab nautida Kirjanike Maja hoovil tänavuse Rootsi talendisaate staari Jon Henrik Fjällgreni nooruslikku, kuid ürgset joiku, Super Viva Metsalaval Soome noorte saamide rockbändi SomBy, kelle särts paratamatult paneb paralleele tõmbama meie Zetodega ning kindlasti tõstab südaöises metsas ihukarvad püsti Norra saamide Transjoik, mis ei saa jätta ükskõikseks ainsatki kuulajat.

Pühapäeval paneb saamide musitseerimisele Nicorex Pealaval väärika punkti kaasaegse saami muusika üks rajajaid, multitalendi Nils-Aslak Valkeapää ristipoeg Niko Valkeapää, kes samuti oma muusikat Eestis varem esitanud pole. Ühtlasi saavad festivali külastajad saami kultuuriga tutvuda Viru Folgi filmi- ja keskkonnaprogrammi, näituste ja väljapanekute abil.

Mõistagi ei koosne festivali programm üksnes saami kultuurist, kõige rohkem kontserte annavad siiski Eesti omad tegijad.

Võimsa show on lubanud Nicorex Pealaval laupäeva õhtul anda äsja oma teise singli «God is good» ilmutanud Eesti Laulul mastaapse populaarsuse võitnud Super Hot Cosmos Blues Band.

Best of kavaga rokib laupäeva õhtul Super Viva Metsalaval Dagö, aga juba reede õhtul ootab samal laval arvukat fännideperet kulutulena populaarsust võitev Curly Strings.

Kolme päeva jooksul musitseerivad veel Henry Laks & Seitsmes Meel, Indigolapsed, Kõrsikud, Ukerdajad jpt. Varalahkunud pärimusmuusikut Sünteri Sassi kutsuvad mälestama Oort koos Aapo Ilvese, Margus Põldsepa ja teiste muusikutega; Torupilli Jussile teevad kummarduse RO:TORO, Torupilli Jussi Trio, Jaan Pehk ja Liisi Koikson; Jaan Söödi juubelit peavad koos juubilariga Jäääär, Inboil, Riho Sibul, Bonzo jt.

Viru Folgi muusikaprogrammi leiate SIIT, festivali päevapiletid ja passid on müügil Piletilevis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles