Rootsi kuninglik šokolaad valmis Aafrika laste kogutud kakaost?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsorjad Nigeerias.
Lapsorjad Nigeerias. Foto: SCANPIX

Rootsi raadiojaam Sveriges Radio väidab, et kroonprintsess Victoria pulmade puhul müügile toodud šokolaad valmis lapstööliste osalusel.

Nimelt pärinevat enamus maiustuses sisalduvast kakaost Lääne-Aafrika lapstöölistelt, kes seda ränkades töötingimustes koguvad, vahendab The Local.

Pulmašokolaadi valmistas Rootsi magusatootja Cloetta, mille esindaja Christina Bjoerck ütles, et kakao osteti Hollandi ja Saksamaa edasimüüjatelt. Nood omakorda olid selle ostnud Lääne-Aafrika vahendajatelt ning peamiselt pärines see Ghanast ja Elevandiluurannikult

«Kogu kakaotööstus on laste tööga seotud probleemist täiesti teadlik,» ütles Bjoerck ja lisas, et sageli peavad lapsed töötama seetõttu, et kakaoäriga tegeletakse perekondade kaupa.

Cloetta toodetud šokolaad on üks paljudest kuninglike pulmade auks turule toodud kaupadest, mille müügist saadud tulust teatud osa kasutatakse Rootsi laste ja noortega seotud heategevusprojektides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles