Maailmas võib olla 25 aasta pärast esimene triljonär

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gates
Bill Gates Foto: SCANPIX

Äri- ja rahandusmaailma asjatundjate arvates on maailmas 25 aasta pärast esimene triljonär.

58-aastane Bill Gates on majandusväljaande Forbes andmetel praegu maailma kõige jõukam inimene oma 76 miljardi dollariga, edastab The Telegraph.  

Oletatakse, et Gates võib olla see, kellest saab 2039.aastaks maailma esimene triljonär. Kuid nendeks võivad saada ka Mehhiko ärimogul Carlos Slim Helu või USA investerimispankur Warren Buffett.

Maailmas on aina enam jõukust kogumas India ja Hiina äritegelased ning ei ole välistatud, et selleks võib olla ka keegi nende seast.

Investeerimispank Credit Suisse prognoosib, et vaid kahe järgneva generatsiooniga on maailmas 11 triljonäri.

«Kaks generatsiooni edasi on väga jõukad umbes 20 protsenti maailma täiskasvanud elanikkonnast. Kui asjad kujunevadki nii, siis miljardärid muutuvad sama tavaliseks kui praegu on miljonärid. Juba on ka selliseid isikuid, keda saab nimetada triljonärideks,» seisab panga ennustuses.

Triljon dollarit on miljon miljonit. Kui see summa jagada kõigi meie planeedi elanike vahel ära saaks igaüks 140 dollarit.

Selle summa eest saaks praegu osta ära kõik kinnisvara, mis asub Londoni Citys ja kesklinnas.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles