Hollywoodi meelelahutus jõuab Kuubale mälupulkadel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollywoodi meelelahutus jõuab Kuubale mälupulkadel
Hollywoodi meelelahutus jõuab Kuubale mälupulkadel Foto: SCANPIX

Hollywoodi meelelahutus, USA popmuusika ja lääne tippsportlaste saavutused jõuavad kommunistlikusse Kuubasse USB mälupulkadel.

Lääne meelelahutust sisaldavaid mälupulki müüakse Kuubal mustal turul, edastab AFP.

Mälupulgad täidavad augu, mis on tekkinud Kuubal satelliitkanalite keelust.

Igal nädalal saab mõni kuubalane paki, milles on meelelahutusega mälupulk. Selle eest peab välja käima 1 – 5 dollarit sõltuvalt sellest, milliseid saateid, muusikat ja sporti valitud on.

Näiteks saavad kuubalased vaadata mõne Hollywoodi kassahiti piraatkoopiat võis siis jalgpallurite Cristiano Ronaldo või Leo Messi uusimaid mänge.

Kuuba mustal turul kauplejate sõnul pakuvad nad kahjutut eskapismi.

«Mälupulkadel ei ole poliitikat ega pornograafiat. Politsei ei pea selle pärast muret tundma,» sõnas end Joseks nimetanud «mälupulgakaupmees».

Kuuba praegused võimuesindajad ei püüa eriti seda äri takistada. Samas on seda aga karmilt kritiseerinud Kuuba endine kultuuriminister Abel Prieto.

«Need mälupulgad on viide, et USA püüab oma jänkikultuuriga kuubalastele ajupesu teha,» lausus eksminister.

Ta lisas, et Kuubal on viis riiklikku telekanalit, milles näidatav on kuubalaste jaoks piisav.

Holguinis elav naine sõnas, et ta ostab mälupulgale USA telesarju korraga 20 USA sendi eest. Neist jätkub talle kogu nädalaks.

Medõena töötava naise sõnul hakkas ta USA telesaateid ostma pärast seda kui kodumaised olid ta ära tüüdanud.

«Kuuba telenovelad on tüütavad ja viletsad. Barsiilia omad liiga pikad. Mulle sobivad ajaliselt ia sisult väga hästi USA omad,» selgitas kuubalanna.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles